Henk van der Leeden – Staphorst

0
Henk van der Leeden
© Henk van der Leeden

Staphorst is een van de laatste plaatsen in Nederland waar ook tegenwoordig nog klederdracht wordt gedragen. Maar lang niet zo veel meer als decennia geleden. Fotograaf Henk van der Leeden kwam in de jaren 80 naar het dorp en zag de charme van deze kleurrijke gemeenschap. Hij betrok tijdelijk een leegstaande boerderij aan de rand van het bos en wist het dagelijks leven met zijn camera vast te leggen. Mensen aan het werk op het land, bezig rond huis, op de fiets naar school en op zondag ter kerke. En de meesten gekleed in de streekeigen kleding. De foto’s die Van der Leeden maakte in de jaren 1984-1991 geven een unieke kijk op het Overijsselse dorp. Ze tonen een tijdperk dat nog maar net achter ons ligt, maar definitief ten einde is. Voor dit boek schreef fotojournalist Hans Aarsman een inleiding.

In Museum Staphorst is t/m 31 oktober een tentoonstelling met de foto’s van Henk van der Leeden te zien.

Henk van der Leeden

Staphorst
Henk van der Leeden
Inleiding: Hans Aarsman
WBOOKS
€ 17,95

Ook recent verschenen:
Anno van der Heide – Keep on Rockin’
Andy Summers – A Series of Glances

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam