Dialogue Vintage Photography Festival

0

Kom op zaterdag 17 september 2022 naar Dialogue!

Het Dialogue Vintage Photography Festival is Noord Europa’s toonaangevende evenement op het gebied van vintage fotografie (voor het gemak: fotografie van 1839 – 1989). Dit jaar wordt het festival voor de vierde keer georganiseerd in het Cultureel Educatief Centrum (CEC) aan de Bijlmerdreef 1289 in Amsterdam-Zuidoost.

Georganiseerd door de Stichting Dialogue Vintage Photography, het festival bestaat onder meer uit een foto & fotoboekenbeurs & een lezingen- en workshopprogramma. Tientallen Nederlandse en buitenlandse fotogalleries tonen op 1700m2 een enorm gevarieerd aanbod van fotografie.

Op Dialogue zullen foto’s te vinden zijn uit de vroegste ontstaansgeschiedenis van de fotografie: zoutdrukken, daguerreotypiëen maar ook fotoalbums uit Nederlands-Indië, persfoto’s uit de 20e eeuw, vintage kunstfotografie, amateur fotografie en snapshots. Met prijzen tussen de € 5 en € 100.000 is er voor iedereen wat te vinden. Een schatkamer waar bezoekers kunnen snuffelen, speuren, schatgraven en zich kunnen verwonderen.
 
Lezingen- en workshopprogramma
Een essentieel en zeer gewaardeerd onderdeel van Dialogue, is het door een jaarlijkse wisselende gastcurator samengestelde lezingen- en workshopprogramma. Dit jaar draagt het programma de titel “Private Eye”. Gastcurator in 2022 is fotografiehistorica Rixt Bosma die een zeer gevarieerd programma heeft samengesteld. Vanuit verschillende invalshoeken zullen sprekers als onder andere Hans Aarsman, Peter Eyckerman, Clara von Waldthausen, Ellen Dosse en Bert Teunissen verschillende thema’s in de vintage fotografie belichten. Verder zullen er weer workshops oude fototechnieken te volgen zijn.
 
Dialogue Vintage Photography Magazine
Dialogue is er trots op dat in 2022 haar tweede magazine verschijnt. Dit magazine – dat tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met  Focus Publishing, verschijnt enkele weken voor de beurs in een oplage van ruim 5.000 exemplaren. Het 80 pagina’s tellende magazine bevat artikelen die vanuit zeer verschillende invalshoeken de relatie mens en fotografie belichten.

Koop je tickets nu!

Dialogue Vintage Photography

De twee edities van Dialogue Vintage Photography Magazine kun je hier bestellen

Dialogue vindt plaats in het CEC AMSTERDAM

Address:
Bijlmerdreef 1289 | 1103 TV | Amsterdam
Email:
info@dialoguevintagephotography.com

  • Free parking
  • 1 minute from Metro Ganzenhoef
  • 19 minutes from Amsterdam Central Station

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam