Anno van der Heide – Keep on Rockin’

0
Anno van der Heide
© Anno van der Heide

Vetkuiven, petticoats, oldtimers, patat, bier… en rock-’n-roll. Jawel, die is nog steeds springlevend! Dansen tot diep in de nacht en na afloop lichtelijk beneveld overnachten in de oldtimer… Met dit fotoboek legt Anno van der Heide een relatief onbekende subcultuur vast, die verrassend genoeg steeds opnieuw ook jonge mensen aantrekt.

Veel foto’s zijn gemaakt tijdens D-Day, het jaarlijkse rock-’n-rollfestival in Amsterdam. Oude en jonge rockers, rockabilly’s en psychobilly’s uit heel West-Europa ontmoeten elkaar daar in een harmonieuze sfeer. Sommige foto’s maakte Van der Heide op straat of tijdens andere Nederlandse rock-’n-rollfestivals, deels bezocht door hetzelfde publiek.

De foto’s uit Keep on Rockin’ bestrijken de periode tussen ongeveer 1998 en 2022. Door jarenlang telkens op de festivals terug te keren, openlijk en niet continu te fotograferen, maar zich onder te dompelen in het vrolijke feest, kreeg Anno het vertrouwen van de rock-‘n-rollers. Haar foto’s zijn rauw en ongepolijst. Door mensen direct en van dichtbij te fotograferen zijn de beelden spontaan en levendig.

De foto’s uit Keep on Rockin’ zijn 9, 10 en 11 juni te zien bij Gallery WM in Amsterdam.

Anno van der Heide Keep on Rockin’
Lecturis, € 30,-

Anno van der Heide


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam