Arwe Art: Winnaar National Award SWPA 2019!

0
national award
© Arwe Art, Netherlands, 1st Place, National Awards, 2019 Sony World Photography Awards

Vandaag zijn de National Awards van de Sony World Photography Awards 2019 bekend gemaakt.  De Nederlandse National Award gaat naar Arwe Art voor zijn foto Rubber Identity.

Arwe Art (Richard Westerhuis) is een fotograaf uit Den Haag met een fascinatie voor menselijk gedrag. De winnende portretfoto illustreert Arwe’s doel om zijn modellen uit hun comfortzones te lokken en hen zich kwetsbaar en bloot te laten voelen. Arwe Art: “Onze identiteit is nauw verbonden met ons haar. Wat gebeurt er met onze persoonlijkheid wanneer haar geen factor is?” Rubber Identity is een serie portretten waarbij het haar van het model wordt verborgen door vintage rubberen badmutsen. De modellen, in klassieke portretposes, voelen zich zichtbaar ongemakkelijk. Hierdoor krijgen we een indruk van wie ze werkelijk zijn.

De Belgische National Award gaat naar Jasper Lefevre voor zijn foto Canoe in the dark.Naast de National Awards zijn de tien categoriewinnaars van de Open wedstrijd bekend gemaakt. Bij deze wedstrijd waren vier Nederlandse fotografen genomineerd; Mariëtte Aernoudts, Oscar van Heek, Jeroen Beekelaar en Alice van Kempen. Helaas zitten zij niet bij de tien prijswinnaars.

national award
© Jasper Lefevre, Belgium, 1st Place, National Awards, 2019 Sony World Photography Awards

De Sony World Photography Awards, geproduceerd door de World Photography Organisation, is ’s werelds meest diverse fotowedstrijd. De awards zijn opgedeeld in vier onderdelen: Professional, Open (voor de beste enkele foto), Youth en Student Focus. Uit de tien categoriewinnaars van de professionele competitie wordt de Photographer of the Year gekozen. Hiernaast worden er ook National Awards uitgereikt voor de beste inzending per land. Ook wordt elk jaar de Outstanding Contribution to Photography Award uitgereikt.

De shortlist van de competitie voor professionals en studenten wordt 26 maart bekendgemaakt. De winnaars van de verschillende categorieën worden bekend gemaakt tijdens een ceremonie in Londen op 17 april. Alle op de shortlist geplaatste en winnende foto’s worden als onderdeel van de Sony World Photography Awards tentoongesteld in Londen van 18 april tot 6 mei 2019. Vervolgens zal de tentoonstelling over de hele wereld een tour maken.
www.worldphoto.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam