Andy Summers: A Series of Glances

0
Andy Summers
© Andy Summers

Andy Summers, vooral bekend als gitarist van The Police, is ook een succesvol fotograaf. In zijn vijfde fotoboek toont hij voor het eerst een verzameling van zijn beste naaktfotografie, portretten en reportages van mens en natuur in al hun verscheidenheid. Het boek reflecteert veertig jaar fotografie, waarin hij uiteenlopende culturen bezocht. Met zijn camera legde Summers plekken als India, Marokko, Japan, Nepal, Bali, Bhutan en Brazilië op poëtische en gelaagde wijze vast.

Andy Summers

Muziek, traditionele feesten en rituelen lopen daarbij als een rode draad door het boek. A Series of Glances bevat, los van de bestemmingen en momentopnames, bewust geen toelichting op het verhaal achter de foto’s. Summers: “Ik houd vooral van beelden die je kunt omschrijven als non-narratief. Ze zijn mysterieus en dubbelzinnig of tweeledig. Je weet niet precies wat de intentie van de fotograaf is, maar het boeit.”

In het boek zijn, via de teNeues-app, diverse digitale contentelementen te downloaden die je een dieper inzicht geven in Summers’ leven en werk, waaronder een interview en acht nieuwe, niet eerder uitgebrachte zelfgeschreven instrumentale sferische tracks.

A Series of Glances
Andy Summers
teNeues Verlag
€ 80,-

Ook recent verschenen: Selling Polaroids in the bars of Amsterdam, 1980

Polaroids

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam