Abonnement

Focus is al 110 jaar Nederlands meest toonaangevende fotografiemagazine. Focus is opgericht in 1914 en is inmiddels bijna het oudste, nog bestaande fototijdschrift ter wereld. Slechts twee Britse fototijdschriften zijn nog ietsje ouder. Focus is altijd een kweekvijver van talent geweest. Bekende namen als Erwin Olaf, Carl De Keyzer, Inez van Lamsweerde en Rineke Dijkstra hebben in het verleden door Focus hun eerste stap naar roem kunnen zetten. Bekende en onbekende fotografen passeren nog steeds de revue waaronder Susanne Middelberg, Koos Breukel, Eddy van Wessel, Hans Aarsman, Saskia Boelsums, Bas Meelker, William Rutten, Frans Lanting, Frank Ruiter. In Focus komen alle takken van sport aan bod: journalistieke fotografie, kunst-, sport-, documentaire-, natuur-, portretfotografie, etcetera. Film/video is een vast overdeel en ook Artificial Intelligence heeft een plek gekregen.

print+digitaal of alleen digitaal

Neem je een abonnement op Focus dan kun je kiezen voor een korting op het eerste jaar of een cadeautje. Vul het formulier hier in en kruis jouw keuze aan. Je kunt sinds kort kiezen tussen print/digitaal of uitsluitend digitaal.

Steun Focus en neem een abonnement

Focus kan alleen worden gemaakt met de steun van abonnees.
Neem nu een abonnement en krijg het eerste jaar een flinke welkomstkorting of een cadeautje (alleen bij een print abonnement).

Profiteer van korting
Bij een jaarabonnement op Focus krijg je 8 edities (6 edities in de bus en digitaal en 2 extra edities alleen digitaal) voor slechts € 72,-. De digitale edities van Focus kun je lezen in de app op je mobiel en tablet en ook op je pc in een webversie. Zo kun je Focus lezen waar en wanneer je maar wilt.

Digitaal lezen
Wil je Focus Magazine alleen digitaal lezen neem dan een digitaal abonnement. Je kunt dan alle edities lezen in de Focus app op je mobiel, je tablet. Er is ook een webversie beschikbaar zodat je Focus kunt lezen op je pc.
Kijk op de website voor meer informatie.

Klik hier voor het invulformulier.

Dit zijn de verschillende abonnementen die wij aanbieden

Print + digitaal

 • Jaarabonnement met geschenk (print+digitaal) € 72,-
  8 edities met een welkomstgeschenk (excl € 7,- verzendkosten)
  (Voor België: € 80,25 + € 8,- verzendkosten)
 • Jaarabonnement met korting op het eerste jaar € 50,40
  8 Edities Focus van € 72,- voor € 50,40 (bespaar 30%)
  (Voor België: van € 80,25 voor € 57,- (bespaar 30%)
 • Half jaarabonnement met korting € 29,80
  4 Edities Focus van € 37,25 voor € 29,80 (bespaar 20%)
  (België: van € 45,- voor € 36,- (bespaar 20%)

Digitaal

 • Jaarabonnement digitaal € 58,-
  (België: € 58,-)
  (8 x Focus lezen in de app op je mobiel en tablet en via de webversie op je pc)

Studenten

 • 8x Focus (6x print+digitaal + 2 extra digitaal) met 25% korting € 54,-
 • 8x digitaal met 15% korting: € 49,30

Klik hier voor het Studentenformulier

Ben je lid van de Fotobond, Alumni NAVB, NVF of DuPho? Dan zijn er speciale kortingen. Informeer bij de organisatie.

Liever een geschenk dan korting?

Op dit moment bieden wij geen geschenk aan bij een abonnement

Nog meer voordeel
Als abonnee van Focus krijg je krijg je 10% korting bij BBP Light, (verschillende soorten licht- en meetapparatuur, camerastatieven, accessoires voor film, video en fotografie | bbplight.nl) en 20% korting bij CeWe (fotoprints en -boeken en wanddecoratie | cewe.nl).

Speciale actie voor nieuwe abonnees
Krijg nu eenmalig de cursus Natuurfotografie in Nederland van Photofacts Academy gratis! Fotograaf Rob Dijkstra neemt je mee het land in en gaat onder andere op zoek naar sporen van groot wild.
Na je aanmelding voor een jaarabonnement op Focus krijg je een actiecode opgestuurd per e-mail.

Meld je voor je abonnement aan: focusmagazine.nl
De kortingen gelden uitsluitend voor de eerste termijn. Een nieuw abonnement wordt gestart met de eerst mogelijke editie voor een bepaalde duur. Een persoonlijk abonnement zal na de eerste (betalings)periode stilzwijgend worden omgezet naar een abonnement van onbepaalde duur, tenzij uiterlijk één maand voor afloop van het initiële abonnement schriftelijk wordt opgezegd. Na de omzetting voor onbepaalde duur kan op ieder moment schriftelijk worden opgezegd per wettelijk voorgeschreven termijn van één maand.

Zo krijg je 8x keer per jaar in feite een cadeautje in de bus of digitaal!