Hans Aarsman: De ene die alles ziet

0
Hans Aarsman

Een foto in de krant van een demonstratie, een persconferentie, een overstroming. Je leest de kop, het onderschrift, en misschien het hele artikel. Als het een mooie foto is, kijk je iets langer en dan ga je weer verder. Hans Aarsman laat je zien wat er te ontdekken valt als je vanaf nul begint. Je denkt het artikel weg, ook het bijschrift, het onderwerp. Alleen maar kijken naar die foto; zo open mogelijk, net zo lang als je wilt. Het is mogelijk om telkens weer een nieuw verhaal te zien in wat je op het eerste gezicht bekend voorkomt.


Dat is Aarsmans unieke talent: hij komt makkelijk bij dat gevoel van verwondering van iemand die iets voor het eerst ziet. Iedere dag struint hij duizenden nieuwsfoto’s af, op zoek naar een verhaal. Met aanstekelijk enthousiasme – en humor – beschrijft hij wat de meesten van ons over het hoofd hadden gezien. In De ene die alles ziet zijn de spannendste, mooiste en meest verrassende ‘Aarsman Collectie’-columns uit de Volkskrant verzameld van de afgelopen zes jaar.

De ene die alles ziet
Hans Aarsman
Uitgeverij Podium
€25,-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam