Twee nieuwe zoomobjectieven

0
Panasonic

Panasonic breidt haar gamma lenzen met L-Mount lensvatting voor de Lumix S-serie full-frame systeemcamera’s uit met twee nieuwe zoomobjectieven.

De Lumix S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. is een professionele telezoomlens. Het objectief is opgebouwd uit 22 lenselemen­ten in 17 groepen, met 2 UED (Ultra Extra-low Dispersion) en 3 ED (Extra-low Dispersion) lenzen. Astigmatisme wordt gecorrigeerd door een asferische lens. Ondanks de hoge lichtsterkte belooft het objectief een hoge resolutie van het beeldmidden tot in de hoeken. De beeldstabilisatie in de lens werkt samen met de beeldstabilisatie in de Lumix S systeemcamera’s om een tot 7 (!) stops langere sluiter­tijd mogelijk te maken.

De Lumix S PRO 16-35mm F4 is een groothoekzoom met een optisch ontwerp met 12 elementen in 9 groepen, waarvan 3 asferische lenzen, een ED-lens en een UHR-lens (Ultra-High Refractive Index). Ondanks het bescheiden formaat en dito gewicht moet ook dit objectief een hoge resolutie tot in de hoeken en een mooie achtergrondonscherpte leveren. Beide objectieven zijn ontworpen om focus breathing te voorkomen, een fenomeen waarbij de brandpuntsafstand verandert wanneer de scherpstelafstand wijzigt. Bij video is dat een ongewenst fenomeen.

Prijs

De Lumix S PRO 16-35mm komt eind december op de markt voor € 1.599,-. De Lumix S PRO 70-200mm volgt begin januari 2020 voor € 2.799,-. Naast de twee nieuwe zoomobjectieven kondigt Panasonic ook aan dat het tegen maart 2021 minstens 11 L-Mount objectieven zal aanbieden, met de nadruk op de professionele S PRO-serie. Samen met de objectieven van Leica en Sigma zijn er al meer dan 46 verwisselbare L-Mount lenzen beschikbaar of aangekondigd.

panasonic.nl
panasonic.be

EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2019-2020: Panasonic LUMIX DC-S1R

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam