Binnenkort: Arko Datto

0
Arko Datto
Chakariya Upazila, Bangladesh, uit de serie Terra Mutata, 2020. © Arko Datto

Als inwoner van de stad Kolkata voelt de Indiase fotograaf Arko Datto dagelijks de dreiging van de klimaatverandering. In de nabijgelegen Ganga – Brahmaputra – Meghna delta verdwijnt langzaam maar zeker letterlijk de grond onder de voeten van de bewoners. Hun huizen worden meegesleurd door de zee die steeds meer land claimt. In zijn series Where do we go when the final wave hits en Terra Mutata verbeeldt Datto op bijna sprookjesachtige wijze de dagelijkse nachtmerrie van de 300 miljoen deltabewoners. Het feit dat deze mensen het minste bijdragen aan de klimaatvervuiling, maken de beelden des te schrijnender.
Het werk van Arko Datto maakt eens te meer duidelijk dat de klimaatcrisis niet iets is van de toekomst, maar al lang gaande is. De wereld staat aan de vooravond van een humanitaire ramp waarvan de omvang niet is te bevatten. Een selectie beelden uit deze series toont Fotomuseum Den Haag in Koningen van een beroofd land, Datto’s eerste solotentoonstelling in Nederland. Te zien van 14 januari t/m 21 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam