Haute Auctions

0
Linda Evangelista
Linda Evangelista St Barths Italian Vogue 1997 ©Sante D'Orazio

nieuwe internationale online veilingplatform voor high-end fotografie

Op 13 oktober vindt om 18.00 de allereerste veiling van Haute Auctions plaats. Nationale en internationale kunstverzamelaars kunnen via hauteauctions.com belangrijke 20ste eeuwse en hedendaagse werken kopen en verkopen, onder begeleiding van hoog aangeschreven experts uit het team. Roy Kahmann is een kunstverzamelaar, galeriehouder en uitgever van fotoboeken en een fotografiemagazine en heeft het initiatief genomen om Haute Auctions op te richten.

Werken die geveild worden zijn onder andere van Helmut Newton, Henri Cartier-Bresson, Bastiaan Woudt, William Klein, Desiree Dolron, Jasper Krabbé en Ed van der Elsken. Onder de stukken bevinden zich unieke portretten van Andy Warhol, Linda Evangelista, Cindy Crawford en Arnold Schwarzenegger. 

De werken zie je door middel van korte video’s online; dit maakt Haute Auctions uniek ten opzichte van andere veilinghuizen. Hierdoor kunnen potentiële kopers meer van de foto en de achtergrond zien. Denk aan de totstandkoming van het beeld, alsmede het gevoel van schaal en de uitstraling. Daarnaast onderscheidt het veilingplatform zich door out of the box te kijken naar de objecten die zij veilen. 

Andere specialisten binnen het team van Haute Auctions zijn curator en medeorganisator Margitte Verwoerdt, voormalig specialist Post-War & Contemporary Art bij Bonhams, en adviseur Jop Ubbens, voormalig directeur Christie’s Nederland.

Haute Auctions wil twee veilingen per jaar organiseren. Naar verwachting zal de volgende editie februari 2021 plaatsvinden, inbreng daarvoor is al mogelijk. Voor de veiling van 13 oktober dienen gegadigden zich online te registreren. Er wordt aangeraden dit minimaal 48 uur van tevoren te doen.

Haute Auctions

Kahmann Gallery

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam