Iconisch werk van Nederlandse topfotografen bij Veilinghuis Adams

0
Veilinghuis Adams
Mature, 1999. Erwin Olaf

Op 11 en 12 december gaan er diverse werken van vermaarde Nederlandse fotografen onder de hamer bij het Amsterdamse veilinghuis Adams. De foto’s zijn onderdeel van de Kunst, Juwelen, Tassen en Wijn veiling. Het aanbod bevat onder andere iconisch stukken van Ruud van Empel, Sanne Sannes, Erwin Olaf en Hendrik Kerstens. 

Van Erwin Olaf (1959 – 2023) zijn er meerdere werken. Zoals de fotoreeks ‘Mature’, die bestaat uit tien portretten van oudere vrouwen – tussen de eenenzestig en negenentachtig jaar oud – die als pin-up zijn gefotografeerd. Van internationaal erkend fotograaf Hendrik Kerstens (1956) worden drie stukken aangeboden. Het gaat om de kenmerkende indringende portretten van zijn dochter Paula. Onder andere een van de bekendste schilderachtige beelden waarbij Paula een linnen servet op haar hoofd draagt.

Veilinghuis Adams
World #35, 2010 Ruud van Empel

Minder bekend bij het grote publiek maar geliefd onder verzamelaars, is het werk van Sanne Sannes (1937-1967). Sannes wordt beschouwd als een van de belangrijkste Nederlandse fotografen van de 20e eeuw en produceerde van 1957 tot aan zijn vroegtijdige dood in 1967 een rijk en innovatief oeuvre. Onder de hamer gaan twee foto’s uit de serie ‘Embrace’, gemaakt tussen 1959 – 1967. Van wereldberoemd fotograaf Ruud van Empel (1958) wordt een van de werken geveild uit de serie ‘World’. Hierin onderzoekt Van Empel het fenomeen xenofobie, de angst voor vreemden.

KIJKDAGEN:
9 en 10 december 10.00-17.00 uur
VEILING:
11 december Kunst deel I 19.30 uur (live en online)
12 december Kunst deel II 13.00 uur (online), Juwelen, Tassen, Wijn 19.30 uur (online)
Locatie kijkdagen + veiling: Veilinghuis Adams, Lange Leidsedwarsstraat 198-200, Amsterdam
meer informatie: www.adamsamsterdam.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam