Chantal Elisabeth Ariëns – Where are you

0
Where Are You #15, 2016 Photopolymer Etching on cotton rag paper © Chantal Elisabeth Ariëns, Courtesy of Bildhalle

Bildhalle toont binnenkort de eerste solotentoonstelling van Chantal Elisabeth Ariëns. Met haar visuele verhalen is de fotograaf in staat om beweging en sereniteit in hetzelfde moment weer te geven en ons mee te voeren naar een tussenwereld waar onze ziel, bewustzijn en dromen rondzwerven.

Het werk van Chantal Elisabeth Ariëns toont momenten die tegelijk nu en eeuwig zijn, evenals gevuld met licht en schaduw. De beelden lijken vaak iets aan te kondigen dat nog moet komen, ze zijn slechts een inademing vlak voor het moment suprême. De bezieling van deze doorschijnende momenten is waar we naar verlangen, en Ariëns weet precies hoe ze dit in haar foto‘s moet vertalen. Het werk ademt vrijheid en onafhankelijkheid. Haar autonome werkwijze en haar manier van couture fotograferen, dit laatste soms in nauwe samenwerking, vullen elkaar aan.

Chantal Elisabeth Ariëns
L‘Apesanteur #4, 2021 Creative Director: Kaduri Elyashar for CrashMagazine Photopolymer Etching, chine-collé on cotton rag paper © Chantal Elisabeth Ariëns, Courtesy of Bildhalle

Het unieke van haar autonome en modefotografie wordt versterkt doordat de fotograaf werkt met fotopolymeeretsen: een oude druktechniek. In dit tijdrovende en handmatige proces gebruikt Chantal Elisabeth Ariëns een drukplaat belicht met fotopolymeerfilm, waarna ze inkt met haar handen aanbrengt om de beelden tot leven te brengen. Dit proces stelt haar in staat om te werken als een schilder, ze strijkt laag over laag met haar hand zodat de inkt zich verspreidt over de kunstafdrukken. Het beeld verschijnt letterlijk onder haar handen, waardoor ze intuïtief subtiliteit en verfijning kan aanbrengen.

Chantal Elisabeth Ariëns – Where are you
24 mei t/m 20 juli
Bildhalle
Willemsparkweg 134, Amsterdam

Chantal Elisabeth Ariëns
Fille et Garçons #5, 2022 Creative Director: Kaduri Elyashar for CrashMagazine Photopolymer Etching on cotton rag paper © Chantal Elisabeth Ariëns, Courtesy of Bildhalle

Ook in deze periode te zien: Deborah Turbeville – Photocollage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam