Ruud van Empel: Arcadia

0
Ruud van Empel
Voyage Pittoresque © Ruud van Empel

Met maar liefst 130 werken is dit de eerste grote overzichtstentoonstelling van kunstenaar Ruud van Empel. Naast de iconische beelden hebben ook recente, nog niet eerder getoonde werken een prominente plek in de tentoonstelling.

Ruud van Empel is een vernieuwende conceptuele beeldmaker. Hij creëert een eigen realiteit met beelden die zijn samengesteld uit honderden door hem zelf gefotografeerde fotofragmenten. Met series waarin kinderen de hoofdrol spelen – World, Untitled en Dawn – verwerft Van Empel internationale faam. Zijn wonderlijke, hyperrealistische wereld is tegelijkertijd aantrekkelijk en angstaanjagend: een eigentijdse interpretatie van het klassieke Arcadia. In zijn recente werk heeft de mens plaatsgemaakt voor de overweldigende natuur. Zoals ook de serie Voyage Pittoresque laat zien, toont Van Empel zich meer en meer een schilder.

Ruud van Empel
Arcadia © Ruud van Empel

De documentaire die Erik van Empel maakte over zijn broer Ruud is gedurende de tentoonstellingsperiode op zaterdag en zondag doorlopend te zien. Tijdens de tentoonstellingsperiode worden in en om het museum diverse events en activiteiten georganiseerd.

Bij de tentoonstelling is inmiddels een publicatie over Empels vroege werk verschenen: Ruud van Empel – 1980 Breda 1990. Het boek is voor € 25,- verkrijgbaar in de shop van het museum.

Arcadia is t/m 24 september te zien bij Stedelijk Museum Breda

Ook nu te zien: A Personal View on High Fashion & Street Style

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam