Harrie Coehorst wint National Award 2022 bij SWPA

0
Harrie Coehorst
© Harrie Coehorst, Netherlands, Winner, National Awards, Sony World Photography Awards 2022

De jury van  Sony World Photography Awards 2022 heeft de foto “Passing By” uit de categorie ‘Street Photography’ van Harrie Coehorst uitgeroepen tot winnaar van de Netherlands National Award.

Harrie Coehorst is een fotograaf uit Goirle. Als liefhebber van zowel urbex fotografie als straatfotografie is hij veel op pad en fotografeert hij het liefst in zwart-wit. Daarover zegt hij: “Ik ben ook lid van de fotoclub FC Optiek Goirle die zwart-wit fotografie hoog in het vaandel heeft.” Over de winnende foto gesproken, Harrie legt uit: “Ik heb de foto in Antwerpen gemaakt bij een passage onder het spoor. Het beeld is naar mijn mening interessant door de compositie en het feit dat er mensen, zowel te voet als op de fiets, passeren. Ik heb de foto omgezet naar zwart-wit om er een versterkend effect aan te geven.”

De Sony World Photography Awards is ’s werelds grootste fotografiewedstrijd. De National Awards vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau, waaraan dit jaar 61 landen deelnamen. Meer dan 340.000 foto’s uit 211 gebieden werden ingezonden en meer dan 170.000 namen werden ingeschreven voor de Open competitie (waaruit de National Awards-winnaar werd geselecteerd).  De winnaars van de wedstrijd in de categorieën Studenten, Jeugd, Professionals en Open van de Sony World Photography Awards 2022 worden op 12 april 2022 bekendgemaakt. Zij zullen deel uitmaken van de tentoonstelling in Somerset House, Londen (13 april-2 mei 2022).

Meer informatie over de winnaars en shortlists vind je op www.worldphoto.org

Lees ook: Nederlandse National Award SWPA 2020
Lees ook: Peter Eleveld Nederlandse finalist SWPA 2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam