Nederlandse National Award SWPA 2020

De foto “Johan Maurits van Nassau” van Jeroen Adema en Tryntsje Nauta heeft de Nederlandse National Award gewonnen bij de Sony World Photography Awards 2020.

0
Sony World Photography Awards 2020
© Jeroen Adema en Tryntsje Nauta National Award Nederland, Sony World Photography Awards 2020

De Sony World Photography Awards, geproduceerd door de World Photography Organisation, is ’s werelds meest diverse fotowedstrijd. De awards zijn opgedeeld in vier onderdelen: Professional, Open (voor de beste enkele foto), Youth en Student Focus. Uit de tien categoriewinnaars van de professionele competitie wordt de Photographer of the Year gekozen. Hiernaast worden er ook National Awards uitgereikt voor de beste inzending per land. Ook wordt elk jaar de Outstanding Contribution to Photography Award uitgereikt.

Jeroen Adema en Tryntsje Nauta: “Deze foto is onderdeel van een serie waarbij we verhalen uit het verleden hebben gecombineerd met een modern element. Op deze foto is Johan Maurits van Nassau (1604-1679) te zien, de heerser van het Duitse vorstendom Nassau-Siegen. Op zestienjarige leeftijd werd hij soldaat in het leger van de Republiek. Uiteindelijk wordt hij veldmaarschalk. In 1664 komt Johan Maurits naar Leeuwarden voor de begrafenis van zijn neef, de Friese gouverneur Willem Frederik. Op de terugweg valt hij met zijn paard in Franeker door een brug in het stadscentrum. Het ongeluk is bijna fataal voor hem. We fotografeerden hem in het moderne kanaal, op exact dezelfde plek waar hij in 1664 doorheen viel.”

Professionele competitie
Ook de finalisten en de geselecteerde fotografen van de Professionele competitie van de Sony World Photography Awards 2020 zijn bekend gemaakt. Dit jaar staan er drie Nederlandse fotografen op de shortlist: Eddy van Wessel (Documentaire), Eddo Hartmann, (Milieu) en Jeroen van Dam (Landschap). Helaas zijn deze fotografen niet als finalist geselecteerd voor de categorieën. 

Sony World Photography Awards 2020
© Eddy van Wessel, Shortlist Professional competition, Documentary, Sony World Photography Awards 2020
© Eddo Hartmann, Shortlist Professional competition, Environment, Sony World Photography Awards 2020 Mei 2018 tot juli 2019
© Jeroen van Dam, Shortlist Professional competition, Landscape, Sony World Photography Awards 2020

Tentoonstelling
Op 16 april zullen in Londen alle categoriewinnaars bekend worden gemaakt, net als de Photographer of the Year 2020. Hierna zijn alle winnende en genomineerde beelden van 17 april t/m 4 mei te zien in het Somerset House in Londen.
www.worldphoto.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam