PR:OUD – Trots op leeftijd

0
PR:OUD
Roefke Carmiggelt © Sevilay Maria Van Dorst

Ouder worden is een tamelijk naargeestig proces, waar je alleen aan kan ontsnappen door het behoud van een jeugdige uitstraling en een sportief lijf. Althans, zo wordt aging in onze cultuur vooral getoond. Dit kleurt onze houding tegenover ons eigen rijpingsproces en het zet een grote groep mensen – waar wij uiteindelijk (bijna) allemaal toch ooit deel van uit hopen te maken – weg als potentieel zielig, of op zijn minst minder waardevol. Hoe zou het zijn om oud te kunnen worden in een maatschappij die leeftijd en levenservaring op waarde weet te schatten?

PR:OUD is een initiatief van Micaela Bartels in samenwerking met fotografe Sevilay Maria van Dorst. Zij willen laten zien hoeveel schoonheid, kracht en (eigen)wijsheid er in ouderen zit. De publicatie toont veertig spraakmakende Nederlanders als rolmodel én inspiratiebron om de gangbare stereotypen van ouderdom te weerleggen. De beelden en inzichten inspireren tot reflectie, geven handvatten voor de eigen levensloop en nodigen uit om leeftijd te ervaren als geschenk.

Een selectie van de beelden is tot en met 30 april te zien in de passage van de Hallen in Amsterdam.

PR:OUD – Trots op leeftijd
Micaela Bartels en Sevilay Maria van Dorst
€ 95,-  

PR:OUD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam