Peter Eleveld Nederlandse finalist SWPA

De finalisten en de shortlist in de Professional-wedstrijd van de Sony World Photography Awards 2021 zijn bekend gemaakt. De Nederlandse Peter Eleveld is een van de drie finalisten in de categorie Still life.

0
Peter Eleveld
Just Hogweed, © Peter Eleveld, Netherlands, Finalist, Professional, Still Life, 2021 Sony World Photography Awards

Voor deze serie legde Peter Eleveld gewone voorwerpen als glaswerk, fruit en bloemen vast met de wetplate collodium-techniek. “Dit specifieke proces vereist veel geduld en een zorgvuldige planning van compositie, belichting en belichtingstijden. Het harde werk loont als het eindelijk allemaal samenkomt in één uniek, magisch moment terwijl je de foto langzaam voor je ogen ziet ontwikkelen. Dit moment gebeurt niet altijd, maar als het gebeurt, blijft er een uniek beeld (plaat) over.”

Peter Eleveld
Still Live with Ginger Jar © Peter Eleveld, Netherlands, Finalist, Professional, Still Life, 2021 Sony World Photography Awards

Photographer of the Year
De Sony World Photography Awards worden geproduceerd door de World Photography Organisation. De wedstrijd bestaat uit vier delen: Professional: (serie), Open (enkel beeld), Student (studenten tot 30 jaar) en Youth (12- tot en met 19-jarigen). Uit de categoriewinnaars van de professionele competitie wordt uiteindelijk de Photographer of the Year gekozen. Deze wordt, net als de overall winnaars in de Student, Youth en Open competitie, op 15 april via de digitale platforms van de World Photography Organisation bekend gemaakt.

Meer werk van Peter Eleveld vind je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam