Frank Trimbos wint prijs Africa Photo Awards

0

Fotograaf Frank Trimbos, onze voormalige buitenland correspondent in Johannesburg, en daarom ook een beetje ‘onze’ Frank Trimbos, is een van de negen winnaars en won in de categorie Editorial met zijn fotoserie ‘Metalheads of Botswana’. Frank Trimbos woont en werkt sinds 2010 in Johannesburg, Zuid-Afrika, als fotograaf onder andere voor een lokale krant. Dankzij een ontmoeting met een Zuid-Afrikaanse band belandde hij op een metalfestival in Botswana. Hier zag hij toegewijde fans, die in de scene vooral ontsnapping uit het dagelijks leven vinden. Doordat Frank in Zuid-Afrika woont is hij geïntrigeerd geraakt door de opkomende rockscene in Zuid-Afrika. Op de foto’s van Frank zie je dat de mensen op het festival een transformatie zijn ondergaan; sommige muziekliefhebbers gebruiken gezichtsverf, andere verkleden zich met cowboylaarzen en -hoeden.  

Africa Photo Awards

Africa Photo Awards 2020 heeft dit jaar negen winnaars uit verschillende categorieën. De wedstrijd is bedoeld om individuen uit te dagen als fotograaf; qua stijlen, niveaus en benaderingen van fotografie. Iedereen mag deelnemen aan de wedstrijd. Er is een jury samengesteld met professionele fotografen die verschillende achtergronden, ervaringen en stijlen hebben in fotografie.

Africa Photo Awards is de nieuwe en gemoderniseerde Pro Photo Awards – een topfotografiewedstrijd die uitmuntendheid in fotografie erkent en fotografen de erkenning en accreditatie biedt die ze verdienen. Diverse onderscheidingen en prijzen – in totaal R100 000 – liggen voor het grijpen voor degenen die hun beste werk laten zien en indruk maken op de jury. Het doel van deze wedstrijd is samenwerking. Het is een alliantie tussen fotografen om een ​​unieke, volledige verzameling lokale fotografie van lokale fotografen te creëren. Afrika is gezegend met prachtige mensen en een omgeving met hun eigen bijzondere uniciteit en Africa Photo Awards biedt de mogelijkheid om geliefd Afrika met de wereld te delen.

Africa Photo Awards

 Africaphotoawards.co.za/2020/

Wil je meer lezen over Frank Trimbos? Onder de noemer Berichten uit Zuid-Afrika heeft hij een aantal blogs geschreven voor Focus over zijn leven en werk in Johannesburg, Zuid-Afrika. Lees ze hier allemaal terug.

www.trimbosphoto.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam