Willy Spiller tentoonstelling in Bildhalle Amsterdam

0
Willy Spiller
Schoolgirls on the A train to Far Rockaway, New York, 1978 - © Willy Spiller, Courtesy of Bildhalle

Bildhalle Amsterdam opent op 10 en 11 april de eerste Nederlandse expositie van de Zwitserse fotograaf Willy Spiller. Het kenmerkende teken van Spiller omvat het vastleggen van afbeeldingen die alledaagse verhalen opnieuw vertellen, met behulp van technieken uit de beeldende kunst en documentaire fotografie. In de tentoonstelling wordt het werk van zijn serie; New York, 1977 – 1985 getoond.

Willy Spiller
Dancers, Studio 54, New York, 1979 – © Willy Spiller, Courtesy of Bildhalle

New York, 1977-1985
In de periode 1977-1985 leefde Spiller in The Big Apple. En zwierf door de straten om een ​​glimp op te vangen van de snelheid, de energie en de absurditeit van de late jaren 70 en vroege jaren 80 in New York City, VS. Hij fotografeerde veel om zich heen, ritten met de metro, dansers in Studio 54 of de hiphopcultuur in de straten van New York. Op deze manier legde Willy Spiller alle facetten van een inmiddels vervlogen wereld vast in beelden.

Over Willy Spiller
Willy Spiller is een Zwitserse kunstfotograaf die geboren is in Zürich, 1947. Ook is hij gespecialiseerd in culturele verslaggeving en bedrijfscommunicatie. Spiller is daarnaast de enige Zwitserse medewerker van de beroemde GettyImages, VS.
Na het behalen van zijn masterdiploma aan de Zurich University of Art and Design (ZHDK) volgde Willy Spiller een vervolgopleiding in Milaan, waar hij ervaring opdeed in een breed scala aan fotografische disciplines.
Het kenmerkende aan zijn werk is dat het alledaagse verhalen opnieuw vertelt met behulp van technieken uit de beeldende kunst en documentaire fotografie. Spiller combineert daarbij zijn nieuwsgierigheid naar zijn medemensen met een diepgaand begrip van de schoonheid en alledaagse in de wereld om hem heen.

Leroy in Harlem, New York, 1984 – © Willy Spiller, Courtesy of Bildhalle

Goede vriend en metgezel Paul Nizon zegt het volgende: ”Ik heb mezelf vaak afgevraagd wat de fotografie van Willy Spiller zo openhartig, zo verfrissend en zo boeiend maakte. Ik geloof dat het een mix is ​​van ongegeneerde nieuwsgierigheid en guitige complexiteit gecombineerd met een broederlijk gevoel van mededogen. Dit leer je niet op school: het is meer een kwestie van klasse, aanleg en uiteindelijk van karakter.”

BILDHALLE AMSTERDAM
Opening: 10 en 11 april 2021
Einddatum: 12 juni 2021
De tentoonstelling bezoeken kan tussen 12:00u en 18:00u.

Afspraak maken via info@bildhalle.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam