Tweede Canon EOS R-camera

0
Canon EOS RP

Vijf maanden na de EOS R kondigt Canon een tweede systeemcamera met full-frame beeldsensor aan. De EOS RP is het kleinere en goedkopere broertje van de EOS R. Het gewicht van de camerabody is slechts 485 gram, ongeveer 100 gram minder dan de EOS R. Ook de resolutie is lager: 26,2 megapixel, tegen 30,3 megapixel voor de EOS R. Standaard gaat de gevoeligheid tot ISO 40.000, en in de continumodus schiet de EOS RP 5 opnames per seconde (4 bps met Servo AF). Hij gebruikt het Dual Pixel CMOS AF-autofocussysteem met 4.779 AF-posities die de volledige breedte en 88% van de hoogte van het beeld afdekken. De EOS RP krijgt ook een uitklapbaar vari-angle aanraakscherm en de 0,39-type elektronische OLED-zoeker. De touch bar die Canon op de EOS R introduceerde ontbreekt.

Prijs

De Canon EOS RP) is vanaf eind februari 2019 verkrijgbaar voor een verkoopprijs van € 1.519,- (body) en € 2.539,- (inclusief RF 24-105mm f/4L IS USM).

Lenzen

Canon EOS R
Canon 24-240

Canon heeft de roadmap voor de ontwikkeling van EOS RF-objectieven bekendgemaakt. Momenteel zijn zes full frame RF-lenzen in ontwikkeling. De RF F4-6,3/24-240 mm IS USM is door het grote zoombereik interessant voor fotografen die met één objectief een veelheid aan situaties willen vastleggen, hij lijkt een ideale partner voor de eveneens compacte EOS RP.

Interessant is ook de RF F1,2/85 mm L USM, een korte tele met een hoge lichtsterkte. Deze portretlens wordt uitgerust met Defocus Smoothing om een gelijkmatige onscherpte op de voor- en achtergrond te creëren. Ideaal voor portretten, landschappen, documentaires of huwelijken is de standaardzoomlens RF F2,8/24-70 mm L IS USM. De RF F2,8/15-35 mm L IS USM groothoekzoom is bedoeld voor diverse fotografische disciplines zoals architectuur, interieurs of landschappen. De RF F2,8/70-200 mm L IS USM telezoom tenslotte wordt het RF-equivalent van de 70-200 die tot de standaarduitrusting van heel wat fotografen behoort. Met deze zes komt het aantal RF-objectieven op tien. Via adapters kunnen ook 70 bestaande EF- en EF-S-lenzen op de EOS R en EOS RP gebruikt worden. Canon.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam