Helena van der Kraan: Beer & Teddy

0
© Helena van der Kraan

We hebben bijna allemaal als kind wel een teddybeer gehad, die overal mee naar toe moest en op je kussen lag als je ging slapen. Helena van der Kraan fotografeerde de afgelopen jaren meer dan tweehonderd van deze beren.
Ze leende ze van vrienden, vond ze bij garageverkopen of kreeg tips van ‘beerspotters’. Ook Focus-hoofdredacteur Roos Schouw stond haar beer even af.
Helena portretteerde de beren alsof het echte modellen zijn. Ze fotografeerde met een analoge camera en gebruikte natuurlijk licht om haar ontroerende en emotionele beelden vast te leggen. De beren tonen zich trots en zelfverzekerd of bang en melancholiek, maar altijd waardig. Hun versleten, soms haveloze uiterlijk duidt op een leven lang herinneringen. In de tentoonstelling zullen circa honderd berenportretten te zien zijn.
Ook verschijnt de publicatie Portretten/Portraits.

Helena van der Kraan – Beer & Teddy
1 jun t/m 1 nov
Fotomuseum Den Haag
Stadhouderslaan 43
fotomuseumdenhaag.nl

Helena van der Kraan
© Helena van der Kraan
Helena van der Kraan
© Helena van der Kraan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam