Sigma: onze lenzen werken op de Nikon Z, behalve…

Sigma heeft meer details bekendgemaakt over welke van haar objectieven op de Nikon Z gebruikt kan worden. 36 objectieven werken zonder problemen, bij enkele objectieven heeft Sigma problemen vastgesteld die via een firmware-update opgelost kunnen worden.

0
Nikon Z met FTZ adapter

Sigma heeft meer details bekendgemaakt over welke van haar objectieven op de Nikon Z gebruikt kan worden. 36 objectieven werken zonder problemen, bij enkele objectieven heeft Sigma problemen vastgesteld die via een firmware-update opgelost kunnen worden.

De overgrote meerderheid van de objectieven die Sigma vandaag aanbiedt functioneren probleemloos wanneer ze met de FTZ adapter op een Nikon Z systeemcamera gebruikt worden. Zowel de lichtmeting als de autofocus functioneren correct, en de beeldstabilisatie in de Nikon Z kan in combinatie met de eventuele beeldstabilisatie in het objectief gebruikt worden. De volledige lijst van bruikbare objectieven vind je op de website van Sigma.

Bij vier objectieven stelde de Japanse lenzenmaker problemen vast die zich voordoen in heel specifieke omstandigheden. Het gaat om de 24-35mm F2 DG HSM | Art, de 50mm F1.4 DG HSM | Art, de 85mm F1.4 DG HSM | Art en de APO 800mm F5.6 EX DG HSM. Voor de drie Art-objectieven belooft Sigma een firmware-update die het probleem verhelpt. Bij enkele objectieven blijkt het niet mogelijk de beeldstabilisatie in de camera uit te schakelen.

Sommige objectieven die voor november 2013 op de markt kwamen hebben hoe dan ook een firmware-update nodig. Voor oudere objectieven (niet langer in het huidige gamma) verschilt de situatie per product en productieperiode. Sigma vraagt hiervoor contact de nemen met uw Sigma-verdeler.

De actuele Sigma-objectieven werken eveneens op de Canon EOS R met de Mount Adapter EF-EOS R. Bij enkele objectieven functioneert de “Digital Lens Optimizer” van de “Lens Aberration Correction” functie van de camera niet correct. Ook hier zal een firmware-update de oplossing brengen; in afwachting raadt Sigma aan de Digital Lens Optimizer uit te schakelen. Ook hierover lees je alle details op de website van Sigma.

In Focus 11 (te koop vanaf 30 oktober) lees je onze tests van de Nikon Z 7 en van de Canon EOS R.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam