Stadsnomaden bij 033rietveldpaviljoen

0
Stadsnomaden
Rien © Milan Gies

Dakloos, een bestaan op straat, in de opvang, zwervend van plek naar plek. Het kan iedereen overkomen. De expositie Stadsnomaden neemt je mee in de wereld van een diverse groep mensen die geen vaste woonruimte hebben.

De Amersfoortse fotografen Sandra Minten, Milan Gies, Bram Wildschut en Thomas Tijssen geven aandacht aan de pijnlijke kant van het leven van stadsnomaden. Ze bezochten locaties in en rond Amersfoort waar daklozen tijdelijk onderdak vinden en spraken er met bewoners. Dit levert een intiem beeldverhaal op over mensen die om allerlei verschillende redenen dakloos zijn geworden.

© Sandra Minten
Stadsnomaden
© Bram Wildschut

Zoals in de fotoserie van Sandra Minten, ’90 eieren en één omelet’ over Leen en de serie ‘Gratia’ van Milan Gies waarin hij bewoners van het Leger des Heils in Amersfoort portretteert. De foto’s in deze expositie nodigen je uit om een glimp op te vangen van de levensstijl van stadsnomaden, hun creatieve oplossingen voor huisvesting en hun sterke verbondenheid met de natuur, zelfs in de betonnen jungle van de stad. Thomas Tijssen, bekend geworden als fotograaf met zijn zwart-wit portretten maakt tegenwoordig hyperrealistische portretten met verschillende technieken. Op de expositie Stadsnomaden hangen van hem zowel een aantal foto’s als portretten in houtskool en olieverf.

Stadsnomaden
t/m 26 mei
Rietveldpaviljoen 033 fotostad
Zonnehof 8, Amersfoort
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam