Milan Gies portretteert Bernard

0
Milan Gies
Bernard. Foto: © Milan Gies

Sinds 2016 werkt Milan Gies aan een doorlopende fotoserie over zijn vriend Bernard. Hun vriendschap begon toen ze elkaar op de toneelschool leerden kennen. Ze waren beiden halverwege de twintig en de onconventionele, eigenzinnige en mysterieuze Bernard had een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Hij liet Milan zien hoe kunst de donkere kant van het leven kon verbeelden en werd een inspiratiebron.
Sindsdien heeft Milan Gies Bernard in verschillende fasen van zijn leven geportretteerd. Milan: “In de loop der jaren vertelt Bernard mij steeds vaker dat hij worstelt met het leven en dat zijn gemoed zwaarder is geworden. Hij lijkt steeds meer op te schuiven naar de donkere kant van de kunst waar wij van houden, waar wij elkaar ooit in vonden. Mijn focus in deze serie ligt op het bestuderen van de manier waarop zijn lichaam, houding en blik het verhaal vertellen van zijn, vaak pijnlijke, leven.

Met een combinatie van liefde, hoop en interesse blijft Milan Gies zijn vriend volgen met de camera. “Door ons contact en onze vriendschap is dit een menselijke zoektocht geworden. Mijn diepe verlangen iemand te blijven zien en kennen.” Deze tentoonstelling is onderdeel van een serie fototentoonstellingen geïnitieerd door fotograaf en gastcurator Koos Breukel.

Milan Gies – BERNARD
1 mrt t/m 28 mei | Museum van de Geest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam