Studio 307 exposeert met Editie Noord

0
Studio 307
“In mijn documentaire project IJzermannen neem ik je mee naar ijzeren metaalhandel Kapteijn, aan de rand van Amsterdam-Oost. Ik woon er al 20 jaar om de hoek en ontdekte een verborgen wereld vol bijzondere mensen en materialen.” © Eveline Beijst

30 fotografen die een opleiding volgend bij Studio 307 tonen hun werk. Hoe ziet het leven van iemand op de longcare-afdeling in een tbskliniek eruit? Hoe brengen Oekraïense vluchtelingen hun dagen door in de vluchtelingenopvang in Den Bosch? Wat gebeurt er eigenlijk op ‘t Landje in Amsterdam-West waar mensen vrijzinnig leven? Wat zijn ‘IJzermannen’ en hoe ziet hun wereld eruit? Dit is maar een kleine greep uit de onderwerpen die voorbijkomen wanneer je de tentoonstelling Editie Noord binnenstapt.

Lin maakt samen met haar moeder de dood bespreekbaar. Kom je tot ultieme levenslust wanneer de dood om de hoek komt kijken? Wat is de invloed van de dichtbije dood op de verbinding met haar moeder? © Lin Wolendorp
Studio 307
“Max is 28 jaar en woont op het Landje,een eigenzinnige en vrije plek net buiten Amsterdam. Is dit een bewuste keuze of een vlucht? In welke wereld leeft hij? Maken wij verbinding? En waarom wil ik elke keer terug?” © Nynke Brandsma

Studio 307 is opgericht door Milan Gies. Samen met Sarah Mei Herman en Wouter le Duc begeleidt hij fotografen tijdens hun projecten. Het collectief Studio 307 houdt zich voornamelijk bezig met sociaal-maatschappelijke thema’s en de fotografen werken gemiddeld een jaar aan een serie. Zij willen gesprekken op gang brengen, inzichten geven en verwondering uitlokken.

Editie Noord
6 okt t/m 15 okt | NDSM Fuse
do-zo 12:00-18:00 NDSM-Plein 29, Amsterdam

Studio 307
“Deze vrouwen met het syndroom van Turner verdienen het om meer gezien te worden. Met deze serie wil ik bekendheid geven aan het gevecht dat zij leveren. Een strijd om in de huidige maatschappij een eigen plek te veroveren, om er te mogen zijn.” © Juul Verheijen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam