Nederlandse finalisten bij SWPA 2024!

0
SWPA 2024
© Eddo Hartmann, Netherlands, Finalist, Professional competition, Landscape, Sony World Photography Awards 2024

De World Photography Organisation heeft de finalisten en shortlist fotografen van de Professionele Competitie van de Sony World Photography Awards (SWPA) 2024 bekend gemaakt. Deze fotografen zijn gekozen op basis van technisch meesterschap en originele benadering van hun ingezonden fotoserie. Voor de 2024 editie werden en meer dan 395.000 beelden uit meer dan 220 landen en gebieden ingezonden voor de Sony World Photography Awards, met het hoogste aantal inzendingen ooit voor de Professionele Competitie. Er zijn dit jaar maar liefst twee Nederlandse finalisten verkozen en ook staan er Nederlandse fotografen op de shortlist.

Zo is Eddo Hartmann finalist van de Landschap categorie van de Professionele Competitie. Zijn serie The Sacrifice Zone verkent een afgelegen gebied in Kazachstan dat ooit de locatie was van de belangrijkste nucleaire testfaciliteiten van de Sovjet-Unie. Hij maakt gebruik van infrarood om de voor het menselijk oog onzichtbare gevolgen van de stralingsbesmetting te laten zien. ​Eddo staat ook op de shortlist van de categorie Documentaire van de Professionele Competitie.

SWPA 2024
© Jasper Doest, Netherlands, Finalist, Professional competition, Wildlife & Nature, Sony World Photography Awards 2024

Jasper Doest is finalist van de Wildlife & Natuur categorie van de Professionele Competitie met zijn project Footsteps of Giants. Met deze serie onthult hij het delicate evenwicht tussen mensen en olifanten op het platteland van Zambia: een ongemakkelijke wapenstilstand die steeds meer verstoord wordt doordat beide bevolkingsgroepen strijden om beperkte hulpbronnen.

Hendrik J Hunter staat met zijn inzending Once upon a time op de shortlist van de Landschap categorie van de Professionele Competitie.

SWPA
© Hendrik J. Hunter, Netherlands, Shortlist, Professional competition, Landscape, Sony World Photography Awards 2024

De winnaar van de Photographer of the Year Award wordt uit de finalisten van de Professionele Competitie gekozen en op 18 april tijdens de Sony World Photography Awards 2024 bekendgemaakt. De Photographer of the Year 2024 wint een geldprijs van maar liefs $25.000 (USD) en camera-apparatuur van Sony. Daarnaast krijgt de winnaar ook een solopresentatie van zijn of haar werk als onderdeel van de Sony World Photography Awards-tentoonstelling van volgend jaar. Deze kans biedt fotografen de mogelijkheid om hun winnende project verder te ontwikkelen of nieuw werk tentoon te stellen, waardoor ze meer exposure krijgen en hun carrière naar het volgende niveau kunnen tillen.

Een selectie van de foto’s van finalisten en fotografen op de shortlists wordt eerst getoond als onderdeel van de SWPA 2024 tentoonstelling, dat te zien zal zijn van 19 april tot en met 6 mei 2024 in Somerset House Londen, en reist daarna door naar andere locaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam