World Press Photo Festival 2020

0
World Press Photo Festival

Het jaarlijkse World Press Photo Festival zal daags na de uitreiking van de awards plaatsvinden op het Amsterdamse Westergas. Het World Press Photo festival toont verschillende invalshoeken op verhalen die er toe doen met een gevarieerd programma van presentaties, tentoonstellingen, paneldiscussies en meet-ups. De eerste namen van gastsprekers zijn al bekend gemaakt. Naast presentaties van de winnaars van de World Press Photo Contests, zal Stephen Wilkes, alom erkend voor zijn beeldende kunst en redactionele fotografie, aanwezig zijn als gastspreker alsook Lauren Walsh, een expert op het gebied van conflictfotografie, professor en schrijver.

In het nieuwe World Press Photo House vindt ook de vierde editie plaats van de Women in Photography Meet-up, een informeel samenzijn voor vrouwen in de fotojournalistiek. Het evenement biedt een veilige plek om gedachten en ervaringen uit te wisselen en om een weg uit te stippelen naar een meer diverse en inclusieve gemeenschap binnen de fotojournalistiek.

Ook de Sem Presser Lecture keert dit jaar terug. Elk jaar nodigt de World Press Photo Foundation veelgeprezen, internationale sprekers uit om te spreken over een onderwerp dat van belang is voor visuele journalistiek. De docent voor 2020 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Fotowedstrijd world press photo

World Press Photo Festival 2020
Westergas Amsterdam
17 en 18 april
dagelijks geopend van 9-19 uur.
Tickets zijn hier te verkrijgen.
Let op: tickets zijn beperkt beschikbaar.
Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.
Kijk voor meer info op: www.worldpressphoto.org/festival

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam