De Groene Camera 2024

0
Groene Camera 2023
Foto: Vincent Vuik

De Groene Camera 2024 is dé fotowedstrijd voor natuurfotografen uit Nederland en België en wordt al voor de achtste keer georganiseerd door PiXFACTORY, uitgever van o.a. Natuurfotografie.nl en Natuurfotografie Magazine. Met deze fotoprijs wil Natuurfotografie.nl natuurfotografen een podium geven.

De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen: Natuurfotograaf van het jaar, is de prijs voor de beste serie. Het onderdeel Natuurfoto van het jaar valt uiteen in zeven verschillende categorieën. Jongeren onder de 18 jaar kunnen meedoen met de prijs: Natuurtalent van het jaar. Per onderdeel en categorie is er een winnaar, een ‘runner-up’ en vijf eervolle vermeldingen. De prijzenpot bedraagt ruim € 15.000,- en de winnende foto’s worden geëxposeerd in het Museon-Omniversum.

Uniek aan de Groene Camera is dat uitsluitend foto’s, gemaakt in Nederland of België, mogen worden ingezonden. Hierdoor staat de natuur van de Lage Landen centraal en ontstaat bovendien een gelijk speelveld voor de deelnemende fotografen.
Op 13 april 2024 vindt de prijsuitreiking plaats én wordt de expositie geopend tijdens PiXperience in Museon-Omniversum.

Inzenden voor De Groene Camera 2024 kan nog tot en met 12 februari 2024. Alle informatie vind je hier.

Lees ook: Oog op de Natuur zoekt vijf nieuwe beeldprojecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam