Pictures for Purpose start inzameling voor Oekraïne

Pictures for Purpose start vandaag een nieuwe print sale fundraiser om steun te bieden aan slachtoffers van de crisis in Oekraïne. Zowel gerenommeerde fotografen als opkomend talent uit binnen- en buitenland doen mee.

0
A.V. Fomin Botanical Garden, Kiev, Oekraïne, 21 mei 2006 © RINEKE DIJKSTRA

Stichting Pictures for Purpose is in 2020 opgericht met het doel om geld op te halen en bewustzijn te creëren rondom urgente kwesties door middel van het medium fotografie. Vanwege de verwoestende humanitaire crisis die is ontstaan in Oekraïne, gaat de opbrengst van de derde editie van Pictures for Purpose naar World Central Kitchen (WCK). Deze non-profit organisatie verzorgt verse maaltijden op de acht grensgebieden van Oekraïne aan mensen die gedwongen zijn hun huis te ontvluchten en aan Oekraïners die in het land blijven. Aan deze editie nemen onder andere gerenommeerde fotografen deel als Rineke Dijkstra (NL), Inez & Vinoodh (NL), Coco Capitán (SP), Jamie Hawkesworth (UK), Alec Soth (US) daarnaast talent o.a. uit Oost-Europa waaronder Julie Poly (UKR), Synchrodogs (UKR), Olya Oleinic (MD), Karolina Wojtas (PL) en Bogdan Shirokov (RUS). 

Alle prints worden aangeboden voor €125,- en zijn twee weken lang online beschikbaar in een open editie via https://picturesforpurpose.org/ 

Pictures for Purpose
Untitled © PIERO PERCOCO

DEELNEMENDE FOTOGRAFEN
Gedurende twee weken zijn de werken van een selectie van X artiesten beschikbaar voor €125. De gedoneerde werken vormen een gevarieerd aanbod aan internationale beeldende kunstenaars, waarvan een aantal gewerkt hebben of geboren zijn in Oekraïne. Sommige  beelden roepen het idee van vrijheid en veerkrachtigheid op. De meerderheid van de deelnemende fotografen doneert de totale opbrengst van zijn of haar verkochte prints aan WCK. Zoals voorgaande jaren is er een keuze om 25% te ontvangen. Voornamelijk fotografen uit Oekraïne en Rusland kiezen hiervoor om zo familie en vrienden te kunnen helpen. 

ALLE FEITEN OP EEN RIJ 
1. De fundraiser loopt twee weken lang, vanaf vandaag donderdag 10 maart t/m donderdag 24 maart.
2. Alle fotografen zijn door Pictures for Purpose persoonlijk en met veel zorg geselecteerd en soms gevraagd voor dit specifieke doel vanwege een duidelijke connectie met Oekraïne.
3. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar World Central Kitchen, een non-profit organisatie die elke dag duizenden maaltijden verzorgt aan de grens van en in Oekraïne. 
4. Elke deelnemende fotograaf heeft de keuze om 25% van haar of zijn verkochte prints te ontvangen
5. Alle prints worden aangeboden voor €125,- (inclusief BTW).
6. Het formaat van de prints is 20 x 30 cm, met een variabel bedrukt gebied afhankelijk van de ratio van de foto in kwestie.
7. De prints zijn niet gesigneerd en beschikbaar in een open editie. Het in Amsterdam gevestigde Fotolab zal professionele print-, verpakkings- en verzendservices leveren.
8. De productiekosten bedragen €15,50 en worden van het totaalbedrag afgetrokken.

Pictures for Purpose
World Central Kitchen

Pictures for Purpose
Maria. Odessa, 2018 © ALEC SOTH

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam