Oog op de Natuur zoekt vijf nieuwe beeldprojecten

0
Oog op de Natuur
© Arthur de Bruin

Stichting Oog op de Natuur zoekt weer vijf beeldprojecten die weten te raken en die op professionele wijze de schoonheid, de waarde of de kwetsbaarheid van de natuur laten zien.

Jaarlijks steunt de Stichting vijf fotografen bij het realiseren van een project over de natuur of de relatie mens en natuur. Aanvragen voor een beurs moeten uiterlijk 31 maart zijn ontvangen. Per beurs wordt een bedrag van 5.000 tot maximaal 15.000 euro toegekend. Theo Bosboom, coördinator van de stichting: “Voor de vierde keer kunnen we fotografen ondersteunen bij het realiseren van hun projecten. We merken dat we aan een grote behoefte in de praktijk voldoen, want het is tegenwoordig niet eenvoudig voor fotografen om projecten gefinancierd te krijgen. We zijn trots op alle belangrijke projecten die we al hebben kunnen steunen in de afgelopen jaren, van onder andere de fotografen Eddo Hartmann, Jan van IJken, Jan Vermeer en Sabine Grootendorst.”

Oog op de Natuur
© Jan van IJken

Beeldverhalen met impact
De projecten die Stichting Oog op de Natuur zoekt, kunnen gaan over actuele en urgente problemen zoals droogte, klimaatverandering, ontbossing, verlies van biodiversiteit of de stikstofproblematiek. Maar ook een project met een verrassende blik op dieren, planten of natuurgebieden kan worden gesteund. De projecten mogen journalistiek, documentair, kunstzinnig of multidisciplinair van aard zijn. Bij de selectie let de toekenningscommissie, bestaande uit Aart Aarsbergen, Diana Bokje, Theo Bosboom, Bart Siebelink en Jeroen Toirkens, vooral op de kracht van de boodschap, de beoogde impact die het project kan hebben en de kwaliteit van de fotografie. Naast een inhoudelijke beschrijving van het project en de verwachte impact ervan vraagt Stichting Oog op de Natuur bij een beursaanvraag ook naar een portfolio waaruit de kwaliteit van de fotograaf blijkt.

Speciale beurzen
Nieuw dit jaar zijn de Talentbeurs voor fotografen tot en met 30 jaar (in samenwerking met National Geographic Nederland) en de Themabeurs Rewilding in Nederland (in samenwerking met ARK Rewilding Nederland).

Meer informatie vind je op oogopdenatuur.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam