David van Dartel fotografeert Froukje

0
David van Dartel
Froukje © David van Dartel

Na haar doorbraak in 2020 met ‘Groter Dan Ik’, een protestlied over de klimaatcrisis, is Froukjes ster rijzende. Ze wordt nu beschouwd als een van de meest populaire en geliefde Nederlandse artiesten en heeft al meerdere prijzen gewonnen, waaronder twee Edisons, 3FM Awards en Song van het Jaar van 3voor12. De afgelopen drie jaar heeft de Nederlandse popsensatie op elk groot festival gespeeld en zijn haar clubtours in Nederland en België uitverkocht. Met haar kwetsbare, pakkende liedjes over menselijke emoties en sociale kwesties veroverde ze de harten van veel fans.

David van Dartel
Froukje © David van Dartel

Froukje lanceert op 12 januari haar eerste en langverwachte album ‘Noodzakelijk Verdriet’, waarbij al het beeldmateriaal gemaakt is door fotograaf David van Dartel. Na al eerder te hebben samengewerkt, reisden Froukje en David van Dartel per boot af naar haar geboorteplaats Nieuwkoop en voeren langs de plaatsen van haar jeugd. De foto’s tonen het typisch Nederlandse landschap van water, riet en de eindeloze velden.

David van Dartel – Froukje
17 januari – 3 februari 2024
Elliott Gallery
Tussen de Bogen 91, Amsterdam

Ook nu te zien in Amsterdam: Steffi Reimers – Guilty Grounds

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam