Bart Koetsier: Noctambule

0
Bart Koetsier
© Bart Koetsier

De nacht: terwijl de een zich overgeeft in de armen van Morpheus, gaat de ander er juist op uit, het nachtleven in. In dit bohème ‘wonderland’, dat opdoemt tussen de schemering en het ochtendgloren, vind je decadentie, plezier, ellende, eenzaamheid. Noctambule is een samenvatting van Bart Koetsiers meer dan tien jaar durende nachtelijke omzwervingen in verschillende steden van Europa; Amsterdam, Parijs, Brussel, Marseille, Athene, Palermo en Warschau. Zonder een vooropgesteld doel wandelde Bart er door de straten en legde hij situaties vast zoals ze aan hem verschenen. Hij fotografeerde de groezelige, ongepolijste en ongebreidelde scènes van het uitgaansleven, zonder een oordeel te vellen. Zijn zoeken naar interactie en soms zelfs naar de confrontatie resulteerde in vluchtige ontmoetingen. Deze surrealistische ervaringen vertaalde Bart visueel naar abstracties, een documentatie van sfeer en verstilde portretten, zowel in kleur als in zwart-wit. Vaak bracht hij beweging aan in zijn beelden om deze dynamiek te benadrukken. Het maakt dat je als kijker wordt meegezogen in de obscure aantrekkingskracht van de nacht.

Bart Koetsier – Noctambule
Lecturis, € 45

Bart Koetsier

Ook onlangs verschenen:
Martin Hierck: Staying In Coming Out – Paula

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam