Martin Hierck: Staying In Coming Out – Paula

0
Martin Hierck
© Martin Hierck

Een statig, maar verouderd bovenhuis in Amsterdam-Zuid. Hier wordt het verleden gekoesterd, misschien wordt er wel aan vastgeklampt. Weggaan van deze plek is een huizenhoog obstakel voor Paula (62). Nu haar moeder op 94-jarige leeftijd is overleden, zoekt zij haar weg in deze overgangsfase tussen verleden en toekomst. Met ups en downs. En met kat Silly aan haar zijde. Als jongste van vier bleef ze uiteindelijk alleen over in het, nu veel te grote en lege, huis. In de zomer van 2021 volgde Martin Hierck Paula met zijn camera in de nadagen van de intensieve verzorging van haar geliefde moeder, met wie ze jarenlang samenwoonde. Martin maakte een liefdevol portret van Paula – die ooit Paul was en na jarenlang worstelen met dit geheim besloot tot transitie. Een enorme stap, die bevrijdend werkte en ook geaccepteerd werd door haar ouders. Nu is de tijd gekomen om te verhuizen naar een passender plek. Het afscheid van het huis is ook afscheid van een deel van haar leven, dat nu nog moeilijk los te laten is.

Staying In Coming Out – Paula
Martin Hierck
tekst: Jean-Pierre Geelen
Kyosei | € 35,-

Martin Hierck

Ook onlangs verschenen:
Thana Faroq: How shall we greet the sun

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam