Panasonic introduceert Lumix LX100 II

Panasonic voegt een nieuwe camera toe aan de serie LX high-end compactcamera’s. De Lumix LX100 II bevat een nieuwe beeldsensor en een Leica DC Vario-Summilux zoomlens.

0
Panasonic Lumix LX100 II

De Lumix LX100 II is een compactcamera met een grote beeldsensor en een hoogwaardig objectief. Panasonic ontwikkelde voor de Lumix LX100 II een beeldsensor in Four Thirds formaat met 21,77 megapixels die foto’s met een effectieve resolutie van 17 megapixel vastlegt. De Leica DC Vario-Summilux zoomlens geeft een beeldhoek die overeenkomt met 24 tot 75 mm op een kleinbeeldcamera, en heeft een maximaal diafragma van f/1.7 tot f/2.8. Een diafragmaring op het objectief maakt een snelle bediening van het diafragma mogelijk.

Via een ring op het objectief kun je het diafragma instellen.

De LX100 II bevat een LVF (Live View Finder) met een resolutie van 2,76 miljoen beeldpunten en 100% kleurreproductie. Deze 16: 9 breedbeeld elektronische zoeker heeft een vergroting van ongeveer 0.7x (35mm camera-equivalent). Het nieuwe 3 inch touchscreen heeft een hogere resolutie van 1,24 miljoen beeldpunten.
De LX100 II kan video in de hoge 4K-resolutie (3840×2160 pixels) opnemen aan 24, 25 of 30 frames per seconde. Met Panasonics 4K-technologie kunnen gebruikers korte momenten vastleggen aan 30 frames per seconde en daaruit een foto met een resolutie van 8 megapixel selecteren. Ook Post Focus (selecteren van scherpstelpunt na de opname) en Focus Stacking (combineren van meerdere opnames tot een opname met grote scherptediepte) zijn aanwezig.
Via Panasonics DFD (Depth From Defocus) technologie werden de nauwkeurigheid en de de snelheid van de autofocus verbeterd. Snelle burst-opnamen in volledige resolutie zijn mogelijk met 11 frames per seconde met AF-S en 5,5 frames per seconde met AF-C. De L.Monochrome- en L.Monochrome D-modus zijn nieuwe toevoegingen aan de Fotostijlen en zorgen voor dynamische monochrome foto’s. De LUMIX LX100 II bevat Bluetooth- en Wi-Fi. Dankzij Bluetooth 4.2 (Bluetooth Low Energy) houdt de camera constant verbinding met een smartphone of tablet met een minimaal energieverbruik.

De Lumix LX100 II komt begin oktober op de markt met een richtprijs van 949,- euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam