Frank van Driel – In my mind’s eye 

0
Frank van Driel
Irreversible ©Frank van Driel

Diverse werken uit het oeuvre van de Fine Art fotograaf Frank van Driel (Leiden, 1966) worden tentoongesteld in Galerie Persoon. Deze overzichtstentoonstelling laat zien hoe hij een verhaal vertelt met fotografie, waarbij hij zich heeft laten inspireren door zeventiende-eeuwse schilders. De tentoonstelling wordt ondersteund door een selectie aan archeologische vondsten en voorwerpen uit de privé collectie van Van Driel. Hij heeft een liefde voor stillevens, maar maakt ook (naakt) portretten. Zo heeft hij met zijn werk, Irreversible, in Italië de International Color Award gewonnen in de categorie: naakt.  

De sfeer in van Driels werk is overwegend sereen, eenvoudig en puur. Daarnaast zit symboliek, zoals gebruikelijk is bij een stilleven, in de afbeeldingen verwerkt. Ieder voorwerp is met een reden gekozen, elke oester, tulp of sprietje gras. Deze zijn zorgvuldig in een uitgebalanceerde compositie geplaatst om een verhaal te vertellen. Een verhaal over puurheid, oorsprong en historie. Frank van Driel zoekt in zijn werk de grens op van wat een stilleven is. Een schotel dreigend op de rand van de tafel geplaatst, een langgerekte sliert rook van een uitdovende kaars of – voor de oplettende kijker – de zorgvuldig geplaatste reflectie van een naakte vrouw in de glazen fles (rechts).  

Frank van Driel
Abysmal ©Frank van Driel

Het werk van Frank van Driel werd in de afgelopen jaren onder andere getoond in museum Slager te ’s-Hertogenbosch en op gerenommeerde kunstbeurzen zoals Pan Amsterdam en Tefaf Maastricht. In 2022 verscheen zijn eerste boek ‘to be frank’ bij uitgeverij Lecturis. 

Frank van Driel – In my mind’s eye 
t/m 10 december 2023 
Galerie Persoon 
Hees 4D, Eersel 
galeriepersoon.nl 

Lees ook over Isa Marcelli en Steef Zoetmulder, fotografen met stillevens in hun oeuvre.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam