Frank van Driel – The Art of Perception

Frank van Driel exposeert de komende maanden in Museum Slager in ’s-Hertogenbosch. Met 'The Art of Perception' toont het monumentale museum een selectie eigentijdse stillevens en (naakt)portretten. Gelijktijdig lanceert de kunstenaar een eerste fotoboek 'to be frank'.

0
Frank van Driel
Frank van Driel - The Yearning (Our Daily Bread), 2010

Frank van Driel refereert met zijn lichtgebruik en symboliek aan de Hollandse en Vlaamse meesterschilders uit de 17e eeuw. Hij fotografeert alleen met natuurlijk licht en verbindt verleden, heden en toekomst. Antieke objecten van glas, zilver, aardewerk en tin gaan een intrigerend samenspel aan met mensen, wild, vissen, bloemen, vruchten en hedendaagse voorwerpen. Met een herkenbare signatuur is een omvangrijk oeuvre opgebouwd.

Frank van Driel
Frank van Driel – Sold (Our Daily Bread), 2010

De beeldend kunstenaar heeft een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. In zijn serene fotowerken staat storytelling centraal. Op subtiele wijze staat hij stil bij actuele onderwerpen zoals natuurbeheer en duurzaamheid. Achter elk werk schuilt een verhaal. Door de gelaagdheid zijn telkens weer nieuwe elementen te ontdekken. 

Tijdens de expositie van Frank van Driel organiseert Museum Slager op drie zondagen een ‘Meet & Greet’ met de kunstenaar: 12 december 2021, 16 januari 2022 en 6 februari 2022.

Tot en met 20 februari 2022 te zien in Museum Slager in ’s-Hertogenbosch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam