Isa Marcelli: See Until I See No More

0
Isa Marcelli
© Isa Marcelli

Toen de Franse Isa Marcelli in 2008 begon te fotograferen, ging ze al snel experimenteren met oude analoge technieken, zoals natteplaat-collodium, cyanotypie en lithafdrukken. In haar debuutmonografie presenteert ze een collectie van haar mooiste fotografische werken. De foto’s – portretten van familie en vrienden, stillevens, bloemen en rustige toevluchtsoorden – zijn rijk aan symboliek en kunnen worden gezien als metaforen voor vrouwelijkheid, sterfelijkheid, ouder worden, verlangen, herinnering, de cyclus van het leven en één worden met de natuur.
Natuur en mensheid vermengen zich in het poëtische werk van Isa Marcelli, dat veelal een gevoel van kwetsbaarheid en melancholie uitstraalt. Haar beelden lijken vaak uit herinneringen geboren en bieden kijkers een uitweg uit de chaotische wereld. Hoewel persoonlijk, zijn de beelden universeel: ze fungeren als archetypes van het onbewuste, die meer onthullen naarmate de lagen worden afgepeld.

Isa Marcelli

See Until I See No More
Isa Marcelli
Skeleton Key Press
€ 55,-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam