Terry O’Neill – Stars Only

0
Terry O'Neill
Terry O'Neill - Jean Shrimpton and Terence Stamp, London 1963 - Courtesy Eduard Planting Gallery

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert vanaf 12 juli een nieuwe expositie van de Britse celebrity fotograaf Terry O’Neill. Met Stars Only toont de galerie een selectie van zijn meest iconische portretten van beroemdheden als Brigitte Bardot, Honor Blackman, Kate Moss, Raquel Welch, Frank Sinatra en Roger Moore.

De expositie laat met name klassieke zwart-wit portretten zien waarvan de meeste co-signed editions zijn in een gelimiteerde en genummerde oplage. Daarbij is de foto gesigneerd door Terry O’Neill en de geportretteerde celebrity; het resultaat van een unieke samenwerking. Ook is het bekende portret van actrice Faye Dunaway, op de ochtend na ontvangst van haar Oscar, te zien.

Terry O'Neill
Terry O’Neill – Brigitte Bardot, 1970 – Courtesy Eduard Planting Gallery

Terry O’Neill viert dit jaar zijn 80ste verjaardag en was een pionier op het gebied van celebrity fotografie. Hij startte in 1958 als fotograaf en bouwde met veel artiesten en filmsterren een persoonlijke band op. Hierdoor kon hij ongedwongen, intieme foto’s maken waar anderen nooit zouden worden toegelaten, zowel backstage als privé.

Terry O'Neill
Terry O’Neill – Frank Sinatra, Miami 1968 – Courtesy Eduard Planting Gallery

Terry O’Neill – Stars Only
12 jul t/m 25 aug
Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2, Amsterdam
www.eduardplanting.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam