Welke smartphones hebben de beste camera’s?

0

Maak jij graag foto’s met je smartphone? Dan is het natuurlijk belangrijk dat hij een goede camera heeft zodat je kiekjes er mooi uitzien. Fabrikanten rusten hun nieuwe smartphones steeds vaker uit met indrukwekkende camera’s. Maar welke telefoon camera’s scoren op dit het best? In dit artikel hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

1. Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung staat al jaren bekend om de hoge kwaliteit van de camera’s en dat is bij de S22 Galaxy Ultra niet anders. De smartphone heeft namelijk een hoofdcamera met 108 megapixels. Dat zorgt ervoor dat je extra scherpe foto’s maakt. Meer megapixels zorgen namelijk voor een hogere resolutie en meer kleur op je kiekjes, waardoor je extra details terugziet.

Behalve de hoofdcamera heeft Samsungs duurste model een ultragroothoeklens met 12 megapixels, waar je weidse panorama’s goed mee in beeld krijgt en een 40-megapixels selfiecamera voor scherpe selfies. Met de twee telelenzen met 3x en 10x optische zoom haal je onderwerpen op afstand moeiteloos dichterbij en krijg je ze haarscherp op de foto. Dankzij de Nightography modus krijg je ook met weinig licht de mooiste kiekjes.

Wil jij upgraden naar de S22 Ultra? Je kan de telefoon aanschaffen in combinatie met een mobiel abonnement. Je betaalt het toestel dan elke maand een stukje af. Liever lagere maandelijkse kosten? Ga dan voor een sim only abonnement. Houd er wel rekening mee dat je de telefoon dan in één keer moet betalen.

2. iPhone 14 Pro Max
De nieuwste telefoon van Apple, de iPhone 14 Pro Max, heeft een camera met 48 megapixels zodat je er mooie plaatjes mee maakt. De telefoon heeft een 12-megapixel ultra groothoeklens, 12-megapixel selfiecamera en drie 12-megapixel telelenzen om tot 15x mee in te zoomen. Fotografeer je dus een dier in de verte? Dan leg je zelfs zijn snorharen scherp vast op de gevoelige plaat.

De iPhone 14 Pro Max is verder uitgerust met een zogenoemde LiDAR scanner. Deze scant met onzichtbare laserstralen de afstand tussen jou en het onderwerp en zorgt ervoor dat de telefoon op de juiste manier inzoomt om het object scherp in beeld te krijgen. De scanner werkt ook in het donker, zodat je ook mooie foto’s krijgt bij weinig licht. De kunstmatige intelligentie zorgt bij elke foto automatisch voor de juiste instellingen.

3. Google Pixel 7 Pro
De Google Pixel 7 Pro heeft een hoofdcamera en selfiecamera met 10,8 megapixel. Ook heeft de telefoon een drievoudige camera aan de achterkant waar je tot 5 × mee kan inzoomen. De groothoeklens heeft autofunctie voor macrofotografie. Met macrofotografie kan je kleine onderwerpen op (zeer) kleine afstand scherp in beeld brengen. Dankzij slimme algoritmes schat de camera zelf in of je macrofotografie nodig hebt of niet en hoef je dit niet zelf in te stellen.

De smartphone heeft ook een nachtmodus zodat je mooie kiekjes schiet in het donker. Een andere handige functie is de magische ‘gum’, waarmee je ongewenste objecten en personen van je foto kan verwijderen.

Kies de telefoon die het beste bij je past
Al met al hebben alle drie de modellen elk hun voor- en nadelen. Bedenk dus goed voor jezelf wat voor soort foto’s maakt en welke camera’s je daarvoor nodig hebt. Kijk naar wat je belangrijk vindt en kies op basis daarvan het toestel dat het beste bij je past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam