Met nieuwste Samsung smartphone ook scherpe foto’s bij weinig licht

Binnenkort presenteert Samsung de nieuwe Galaxy S22 smartphones. Er druppelt steeds meer informatie binnen over de Samsung Galaxy S22 camera. Naar verluidt maken de camera’s door nieuwe technologie ook bij weinig licht en op afstand scherpe foto’s.

0

Nieuwe Samsung ISOCELL GN5 beeldsensor

Voor een hogere camerakwaliteit krijgen de S22 en de S22 Plus waarschijnlijk een primaire ISOCELL GN5 50 megapixel camera met een sensorgrootte van 1/1.57 inch en een diafragma van f/1.8 aan de achterkant.

De beeldsensor krijgt Samsungs Front Deep Trench Isolation FDTI-technologie en kan daardoor meer licht vasthouden voor scherpere foto’s bij weinig licht. De camera kan hierdoor ook video’s opnemen in 8K met 30 fps, 4K video’s met 120 fps en FHD-video’s met 240 fps.

De 50 megapixel ISOCELL GN5 is de eerste beeldsensor met Dual Pixel Pro. Deze autofocustechnologie zorgt ervoor dat je met de camera scherpe foto’s kan maken van bewegende objecten. Dit maakt de camera heel geschikt voor het maken van sportopnames en bij het fotograferen van (wilde) dieren.

De S22 Ultra krijgt het beste camerasysteem

De S22 Ultra, de meest geavanceerde Samsung uit de nieuwe serie, krijgt het beste camerasysteem van alle Samsung telefoons tot nu toe. Deze smartphone wordt waarschijnlijk voorzien van de Samsung ISOCELL GN1 of de ISOCELL GN2 beeldsensor. Deze beeldsensoren zijn groter dan de ISOCELL GN5 en maken daardoor scherpere foto’s.

De S22 Ultra krijgt met 108 megapixelcamera met een sensorgrootte van 1 /1.33. en een diafragma van f/1.8. ook de beste primaire camera. Het topmodel lijkt een ‘Super Clear Lens’ te krijgen om reflectie en schittering op foto’s te voorkomen.

Primaire camera, groothoeklens, telefotolens en selfiecamera

Naast de reguliere 50 megapixelcamera krijgen de S22 en de S22 Plus nog drie camera’s aan de achterkant. De techniek van de smartphone camera’s ziet er als volgt uit:

  • 12 megapixelcamera met groothoeklens, sensorgrootte 1 /2/55 inch, diafragma f/2.2.
  • Selfiecamera, sensorgrootte 1 /3.24 inch, diafragma f/2.2.
  • 10 megapixelcamera met telefotolens, sensorgrootte 1 /3.94 inch, diafragma f/2.4, 3x optische zoom

De camera’s van de S22 Ultra zien er als volgt uit:

  • 12 megapixelcamera met groothoeklens, sensorgrootte van 1 /2.55 inch, diafragma f/2.2.
  • Telefotolens, sensorgrootte 1 /3.25 inch, diafragma f/4.9. en 10x optische zoom
  • Telefotolens, sensorgrootte 1 /3.25 inch, diafragma f/2.4. en 3 x optische zoom
  • Selfiecamera, sensorgrootte 1 /2.8. inch, diafragma f/2.2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam