Rebels – Janette Beckman

0
Janette Beckman
Punks, Sid Vicious Memorial March, London, 1979 © Janette Beckman

De tentoonstelling Rebels is het eerste grootschalige retrospectief van punk- en hiphopfotograaf Janette Beckman (1959). Gedurende de afgelopen veertig jaar heeft ze verschillende underground-bewegingen gedocumenteerd, van de opkomst van de punk- en hiphopscene tot bewegingen als Black Lives Matter. De tentoonstelling werpt licht op thema’s als sociale rechtvaardigheid, politiek activisme en jeugdcultuur.

Rebels
Sade, New York City, 1983 © Janette Beckman

Rebels bestaat uit een combinatie van foto’s, contactvellen en vinylhoezen. Beckman werkte onder meer voor de tijdschriften Melody Maker en The Face en fotografeerde bands als The Clash, Sex Pistols, Public Enemy, The Police en Beasty Boys, veelal nog aan het begin van hun carrière. Ook toont de tentoonstelling foto’s die Beckman maakte van recente bewegingen zoals de Black Lives Matter, anti-Trump-protesten en de vredesdemonstraties voor Gaza. Haar voortdurende inspanningen om subversieven, revolutionairen en provocateurs te documenteren benadrukken het sociaalmaatschappelijke belang van haar oeuvre. Daarnaast zijn in Rebels werken te zien die Beckman heeft gemaakt voor toonaangevende merken zoals Dior, Kangol en de campagne voor Gucci x Dapper Dan.

Janette Beckman – Rebels
10 mei t/m 8 sep | Foam
Keizersgracht 609, Amsterdam

Ook in deze periode in Amsterdam te zien: Erik Klein Wolterink – Déjà vu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam