Martin Bogren: Passing Through

0
Martin Bogren
Metropolia 34, 2016-2019. FOTO: MARTIN BOGREN

De Zweedse fotograaf Martin Bogren heeft, ter ere van de publicatie van zijn nieuwste boek Metropolia, zijn eerste Nederlandse solotentoonstelling. Tijdens Martin Bogren – Passing Through laat Bildhalle een selectie zien uit 2 series. August Song toont foto’s uit zijn thuisland Zweden. Voor Metropolia maakte Bogren tussen 2016 en 2019 in 100 dagen tijd foto’s in New York, waarbij hij gebruikmaakte van kleur. Ondanks afbeeldingen van dansende koppels is er in zijn soms wazige beelden een gevoel van eenzaamheid te bespeuren. Bogrens droomachtige beelden verwijzen naar de vluchtigheid van het moment en het constante passeren ervan. Zijn beelden zijn zacht korrelig en vaak onscherp en kunnen worden beschreven als poëtisch, filmisch, suggestief, romantisch of mysterieus. Hoewel Bogrens werk geheel analoog lijkt te zijn, voegt hij digitale stappen toe tussen de originele film en de uiteindelijke gelatinezilverprints.

Martin Bogren – Passing Through
t/m 28 jan 2023
Bildhalle, Hazenstraat 15H, Amsterdam.  

Nu ook te zien: Samuel Fosso in Huis Marseille.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam