033fotostad: Onder Onze Ogen  

0
033fotostad
Margot © Saskia Aukema

Mensenhandel komt in Nederland veel vaker voor dan we denken. Arbeidsuitbuiting, seksuele uitbuiting en criminele uitbuiting waarbij slachtoffers gedwongen worden tot het plegen van diefstal of het dealen van drugs; het lijkt onzichtbaar terwijl het soms onder onze ogen plaatsvindt. Van donderdag 1 september t/m zondag 2 oktober wordt in en buiten het Rietveldpaviljoen in Amersfoort aandacht gevraagd voor mensenhandel; met foto’s, beelden, films, muziek, theater en speciale bijeenkomsten. Zes fotografen, allen Zilveren Camera winnaars, brengen mensenhandel op een indringende manier onder onze aandacht. Carla Kogelman, Saskia Aukema, Sandra Minten, Kees van de Veen en Joris van Gennip maakten speciaal voor de expositie Onder Onze Ogen in het Rietveldpaviljoen nieuw werk.

Bonnie © Joris van Gennip
033fotostad
Familia © Sandra Minten
033fotostad
Ravi © Kees van de Veen

Open je Ogen
Voor de buitenexpositie Open je Ogen voor mensenhandel die tegelijkertijd op de Zonnehof voor het Rietveldpaviljoen wordt getoond, maakte Ernst Coppejans een serie fotoportretten. De buitenexpositie is een initiatief van het Coördinatiecentrum Mensenhandel CoMensha in nauwe samenwerking met Stichting Open Mind. Rondom de expositie wordt een uitgebreid randprogramma gepresenteerd, waaronder twee films met gastspreker en nagesprek in Theater De Lieve Vrouw.

033fotostad.

Ook te zien in september: FotoFestival Breda

Meer artikelen over 033fotostad
033fotostad organiseert dubbelinterview
De eerste online 033fotostad fotoquiz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam