033fotostad organiseert dubbelinterview

0
dubbelinterview
(c) Rob Acket- Hans van Helden

Op donderdag 6 mei om 20:00 kan je kijken en luisteren naar het dubbelinterview over fotografie met Tom Meerman, Ilvy Njiokiktjien en Hans van Helden. Daarbij kan er via een live chat vragen worden gesteld. In het interview wordt er antwoord gegeven op vragen als: Hoe verwoord je de kracht van een foto? Hoe leg je uit dat sommige foto’s zo raken en impact hebben?

Dit dubbelinterview is onderdeel van de expositie IMPACT- photos that matter. In deze expositie zie je het werk van verschillende fotografen die op een indringende manier aandacht vragen voor bepaalde maatschappelijke situaties. Op deze manier hopen ze dat er door hun bijdrage verandering in kan komen.

(c) Ilvy Njiokiktjien- BornFree

Tom Meerman
Tom Meerman fotografeert en praat over fotografie. Eind mei komt zijn boek over de taal van fotografie uit.
Hans van Helden is voorzitter van het organisatieteam 033fotostad in het Rietveldpaviljoen. Hij gaat Meerman interviewen over zijn kijk op fotografie en het bespreken ervan. Hierna gaat Meerman in gesprek met Ilvy Njiokiktjien over hoe haar foto’s impact hebben en relevant zijn voor het publiek.

Ilvy Njiokiktjien
Het werk van Ilvy Njiokiktjien gaat over Zuid-Afrikaanse jongeren die zijn geboren in de periode rondom de afschaffing van apartheid, de zogenaamde Born Free generatie. Al 12 jaar lang volgt zij deze jongeren en vraagt ze zich af hoe het leven van jongeren die geboren zijn in ‘vrijheid’ eruit ziet.

dubbelinterview
(c) Tom Meerman-FocusopFotografie

033fotostad organiseert het hele jaar door afwisselende foto-exposities en laat deze hand-in-hand gaan met initiatieven van beeldend kunstenaars, schrijvers, theatermakers en muzikanten.

Mee doen en kijken naar het interview kan via 033fotostad.com/evenementen. Een ticket kost €7,50.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam