Open call Rabo Photographic Portrait Prize 2022

0
Rabo Photographic Portrait Prize
©Bram Engelaar, Serie Matar a Saudade 2021 | WINNAAR RABO PHOTOGRAPHIC PORTRAIT TALENT 2021

De Rabo Photographic Portrait Prize wordt jaarlijks uitgereikt aan de maker van het beste fotoportret van het afgelopen jaar. De prijs wordt toegekend door Dutch National Portrait Gallery in samenwerking met de Rabobank, om aandacht te vragen voor de brede traditie en hoge kwaliteit van Nederlandse portretfotografie.
Dit jaar zullen de shortlistportretten tentoongesteld worden in de ruimte van de Rabo Kunstcollectie in het Depot van Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Eerdere winnaars van de portretprijs zijn Koos Breukel, Stephan Vanfleteren, Gerard Wessel, Annaleen Louwes, Sander Troelstra, Jitske Schols, Sarah Mei Herman, Sanne Donders, Martijn van de Griendt en Robin de Puy, die de prijs twee keer won. Ook dit jaar is er een prijs voor portretfotografie talent. Eerder wonnen Peggy Kuiper, Annabel van Royen, Colette Lukassen en Bram Engelaar deze prijs. 

Criteria: Rabo Photographic Portrait Prize 2022
Portretten zijn gemaakt tussen 17 mei 2021 en 30 juni 2022 door een Nederlandse fotograaf of een internationale fotograaf die langere tijd in Nederland werkzaam is (geweest). Alle genomineerde fotografen hebben een opvallend en constant oeuvre opgebouwd binnen de portretfotografie. Een belangrijk criterium is dat in het portret de kortstondige en bewuste relatie tussen fotograaf en geportretteerde op een bijzondere manier herkenbaar is. Daarnaast kunnen vakmanschap, techniek en compositie een rol spelen bij de beoordeling. Er kunnen maximaal drie portretten worden ingezonden in deze categorie.

Rabo Photographic Portrait Prize
©Martijn van de Griendt, Luka, 2021 I WINNAAR RABO PHOTOGRAPHIC PORTRAIT PRIZE 2021

Criteria Rabo Photographic Portrait Talent 2022:
Portretten zijn gemaakt tussen 17 mei 2021 en 30 juni 2022 door studenten fotografie of fotografen die zijn afgestudeerd aan een Nederlandse fotografieopleiding. Ook autodidactische professionals kunnen meedingen binnen deze categorie. Inzenders zijn niet langer dan vijf jaar professioneel werkzaam in de fotografie, of zijn jonger dan 30 jaar op het moment van inzending. Het ingezonden werk, minimaal drie en maximaal vijf portretten, is gemaakt als serie.

Inzenden kan nog tot en met 30 juni 2022.
Meer informatie vind je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam