Leica Q-P: compactcamera met full-framesensor

Leica introduceert een nieuwe compactcamera met full-framesensor. De Leica Q-P Black (Typ 116) bevat een 24 megapixelsensor en een Leica Summilux 1:1.7/28mm ASPH objectief.

0
Leica Q-P

Leica introduceert een nieuwe compactcamera met full-framesensor. De Leica Q-P Black (Typ 116) bevat een 24 megapixelsensor en een Leica Summilux 1:1.7/28mm ASPH objectief.
De nieuwe Leica Q-P heeft eigenlijk dezelfde technische kenmerken als de Leica Q camera. Hij bevat een CMOS beeldsensor met een resolutie van 24 megapixel en een Summilux 28mm F1.7 ASPH lens. Het lichtsterk groothoekobjectief maakt de camera bij uitstek geschikt voor fotografie bij bestaand licht, straatfotografie, architectuur en landschappen.
Het design van de Q-P is echter discreter dan dat van de Q. Het iconische rode Leica-logo is verdwenen, in plaats daarvan kreeg de Q-P de firmanaam gegraveerd op de bovenplaat. De matzwarte afwerking van de camera is krasbestendig.

Leica Q-P
De Q-P kreeg de firmanaam gegraveerd op de bovenplaat.

Via de ingebouwde WiFi-connectie kun je foto’s makkelijk naar je smartphone downloaden via de gratis Leica FOTOS app voor iOS en Android apparaten. De app maakt het ook mogelijk om de camera vanop afstand te bedienen. Je kan sluitertijd en diafragma instellen en de ontsnapknop bedienen. De Leica Q-P ondersteunt ook NFC (Near Field Communication) voor een eenvoudige verbinding met een smartphone.
De Leica Q-P zal vanaf de tweede week van november beschikbaar zijn bij de Leica Store Amsterdam, de Leica Store Lisse en de geautoriseerde Leica dealers voor een adviesverkoopprijs van €4.670,00 inclusief B.T.W.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam