Every Picture Tells a Story

0
Every Picture tells a Story
Ellen Edinoff (1944-2013), 1965. Maria Austria (1915-1975) © Maria Austria Instituut

Het Joods Museum toont vanaf 25 april Every Picture Tells a Story, een grote overzichtsexpositie van de eigen fotocollectie. Deze rijke collectie vormt het grootste beeldarchief over Joodse cultuur en geschiedenis in Nederland. Het is voor het eerst dat het museum de eigen verzameling fotografie centraal stelt in een tentoonstelling. 

De tentoonstelling is opgezet als een reis door de tijd langs ruim 300 van de mooiste foto’s uit de collectie met de bijzonderste verhalen. Van documentaire foto’s van het vooroorlogse straatleven in de Amsterdamse Jodenbuurt, de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog, de wederopbouw van het Joodse leven daarna tot conceptuele fotografie uit onze eigen tijd.    

De collectie van ruim 70.000 foto’s bevat zowel werk van professionele fotografen als amateur- en familiefotografie uit de periode van ca. 1850 tot heden. In Every Picture Tells a Story ligt de focus op professionele documentaire- en kunstfotografie vanaf de jaren 30 van de vorige eeuw. Er worden foto’s getoond van meer dan 40 fotografen, waaronder waaronder: Emmy Andriesse, Taco Anema, Janneke Aronson, Maria Austria, Paul Babeliowsky, Ania Bien, Paul Blanca, Julie Blik, Diana Blok, Appie Bood, Marrie Bot, Frédéric Brenner, Werner Rudolf Breslauer, Jan Cremer, Willem Diepraam, Leo Divendal, Ed van der Elsken, Ruud van Empel, Leonard Freed, Henriëtte van Gasteren, Jeroen Hofman, Henk Jonker, Vardi Kahana, Boris Kowadlo, Philip Mechanicus, Bert Nienhuis, Helly Oestreicher, Sem Presser, Ralph Prins, Pauline Prior, Arthur Rothstein, Emmy Scheele, Han Singels, Wolf Suschitzky, Venus Veldhoen, Roman Vishniac, Jenny Wesly en Annemie Wolff.

Every Picture Tells A Story
25 april t/m 4 september
Joods Museum
Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam