Maartje Roos: expositie Cultureel Levend Erfgoed

0
Maartje Roos
© Maartje Roos

Maartje Roos gebruikt haar fotocamera zoals een kunstschilder verf gebruikt. Door verschillende elementen te combineren creëert ze een geheel nieuwe voorstelling.

Meer dan twee jaar werkte Maartje Roos aan deze nieuwe serie over zeldzame huisdierrassen; de eerste gedomesticeerde (landbouw)huisdieren die met uitsterven bedreigd zijn. Het proces van verdwijnen van rassen en gewassen is de laatste 50 jaar sterk versneld. Dat besef en de discussie over dierenwelzijn wil zij met dit project op een positieve manier aanwakkeren. De serie geeft een mooie inkijk in de verschillende rassen en hun identiteit. Een ode aan het uitstervende ras met herkenning voor het cultuurlandschap van de provincies waar het ras oorspronkelijk vandaan komt of veel voor kwam. Met deze nieuwe werken laat ze zien hoe het vroeger ging of er uit zag, of er uit zou moeten zien, legt ze verbinding met nu.

De tentoonstelling Cultureel Levend Erfgoed; de laatsten in hun soort is tot en met 27 maart te zien bij Galerie De Roos van Tudor in Leeuwarden.

Maartje Roos
© Maartje Roos
Maartje Roos
© Maartje Roos

Ook nu te zien:
Bill Brandt: The Beautiful and the Sinister in Foam
Foto Americain in Fotomuseum Den Haag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam