Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM: 10x zoom

0
Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM
Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Canon werkt hard om het aantal objectieven voor de R-camera’s uit te breiden. De Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM is bijzonder omdat hij een tienvoudig zoombereik heeft.

Veelzijdig en licht
Door het zoombereik van 24mm groothoek tot 240mm tele kun je heel wat onderwerpen en situaties aan, of het nu gaat om een vakantie, een reportage of een city trip, je zult niet snel van lens hoeven te wisselen. Dat scheelt (omdat je geen andere lenzen mee hoeft te nemen) natuurlijk gewicht, ook omdat de R-camera’s compact en licht zijn en ook omdat de 24-240mm niet veel weegt. Canon meldt dat een EOS R of RP met 24-240mm niet groter is dan een Canon APS-C spiegelreflex met 18-200mm.

Beeldkwaliteit
De Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM heeft een optisch ontwerp met 21 elementen waaronder een asferisch geslepen lens en twee UD-lenzen. Samen met de Super Spectra-coating moet dit voor een uitstekende beeldkwaliteit zorgen. Canon heeft de lens voorzien van een DLO-profiel en Electronic Distortion correctie. Door de ronde lamellen van het diafragma kun je een mooie bokeh verwachten.

5 stops stabilisatie
Canon past voor het eerst (bij een lens voor full-frame) de geavanceerde Dynamic IS-stabilisatie toe, waardoor deze volgens CIPA een voordeel van vijf stops heeft. De stabilisatie werkt ook goed bij het maken van filmbeelden en zelfs bij het filmen terwijl je loopt. De kleinste instelafstand is 78 cm bij de telestand en 50 cm bij groothoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam