Rotterdam fotoweekend

0

Tijdens Art Rotterdam week vinden er deze week in Rotterdam speciale openingen, tentoonstellingen, beurzen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, festivals en muzikale events plaats. Ook op het gebied van fotografie is er t/m zondag 9 februari veel te zien, waaronder:

Haute Photographie
Deze internationale fotografiebeurs neemt een zorgvuldig samengestelde groepstentoonstelling als uitgangspunt, met werken variërend van de meesters van fotografie tot de jongste en meest opwindende talenten die vandaag. Het Haute Talent-programma ondersteunt zes fotografen die onlangs zijn afgestudeerd aan Nederlandse kunstacademies of net zijn begonnen als zelfstandige kunstfotografen. De geselecteerde artiesten voor de 2020-editie zijn Ana Zibelnik, David Hummelen, Joep Hijwegen, Lotte Ekkel, Sara Punt en Victoire Eouzan. Er is ook een uitgebreide boekenmarkt. https://www.haute-photographie.com/

Rotterdam Photo
Op het Deliplein vindt plaats. In en rond zeecontainers is een tentoonstelling te zien met als thema Transities. Op zaterdagavond 8 februari wordt Rotterdam Photo Talks gehouden, ditmaal in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum. Een avond voor fotoliefhebbers en professionals, op zoek naar perspectieven die een nieuw licht schijnen op onze hedendaagse beeldcultuur.
www.rotterdamphotofestival.com

Other Photographic Matters
Tien fotografen exposeren in het Hilton Rotterdam. Allemaal gebruiken ze in hun werk fotografie als startpunt en mixen dit met andere kunstdisciplines om hun verhaal vollediger te maken. Soms vormt een foto de start voor een werk dat uiteindelijk een andere vorm krijgt, soms gaan foto’s interactie aan met objecten, soms vormt de ruimte een integraal onderdeel van het fotografische werk. De deelnemende fotografen zijn Arjan Post, Birgit Matschullat, Els Kocken, Godelieve Krekelberg, Jasmijn Duterloo, Jessica Scholtes, Mariëlle Gebben, Matt de Groot, Niels Watermulder en Tobias Asser.
https://www.facebook.com/other.photographic.matters/

The New Current
20 jonge, talentvolle kunstenaars presenteren hun werk. Met onder meer video installaties.
www.thenewcurrent.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam